Kenya'daki Açlik Tarikati Sorusturmasinda Ölü Sayisi 133' Yükseldi

Kenya’da açliktan ölmeleri halinde cennete gidecekleri vaadiyle insanlari kandiran tarikata iliskin devam eden sorusturma kapsaminda 21 kisinin cansiz bedenine ulasilmasi ile toplam can kaybi 133’e yükseldi.

Kenya'daki Açlik Tarikati Sorusturmasinda Ölü Sayisi 133' Yükseldi
Kenya’da "açlik tarikati" sorusturmasinda arama-kurtarma ve kazi çalismalari devam ederken, can kaybi her geçen gün artiyor. Polis devam eden sorusturma kapsaminda ülkenin güneydogusundaki Shakahola Ormani’nda devam eden kazilarda 21 kisinin daha cansiz bedenine ulasildigini belirterek, toplam can kaybi 133’e yükseldigini açikladi.

Arama-kurtarma ve kazi çalismalarinin yarin devam etmesi planlaniyor. Yüzlerce kisinin hala kayip olduguna inaniliyor.

Kazi alanini ziyaret eden Kenya Içisleri Bakani Kithure Kindiki, "Bu ormanda çok daha fazla mezarimiz var ve bu, bunun oldukça organize bir suç oldugu sonucuna varmamizi sagliyor" dedi.



Tarikat lideri gözaltina alinmisti

Açliktan ölürlerse “Hz. Isa ile tanisacaklari” ve “cennete gidecekleri” vaadiyle çok sayida kisiyi kandiran tarikat lideri Paul Mackenzie Nthenge, 15 Nisan’da açliktan öldügü ögrenilen 4 kisinin cansiz bedenine ulasilmasinin ardindan polis tarafindan gözaltina alinmisti.

Sorusturma kapsaminda gözaltina alinan bir diger isim olan ünlü televizyoncu Ezekiel Odero ise kefaletle serbest birakilmisti. Odero’nun Mackenzie için kara para aklamaya yardim ettiginden de süpheleniliyor.

Açlik tarikati üyelerinin sahil kasabasi Malindi yakinlarindaki Shakahola Ormani içerisindeki 800 dönümlük arazide yasadigi açiklanmisti.
Kaynak: İHA