Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Bati'yi Ilk Kez Recep Tayyip Erdogan Ile Beraber Yakaladik'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Bati’yi ilk kez, bu ülkeye yüz yilda bir gelebilecek bir liderle, Recep Tayyip Erdogan ile beraber yakaladik. Bati’yi, bize yaptirmadiklari Taksim’deki camiyi yaparak yakaladik, ilk kez Ayasofya’mizla bulusarak yakaladik” dedi.

Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Bati'yi Ilk Kez  Recep Tayyip Erdogan Ile Beraber Yakaladik'


Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Sancaktepe Trabzonlular Sosyal ve Dayanisma Dernegi’ni ziyaret ederek Trabzonlular ile bir araya geldi. Etkinlige Sancaktepe Belediye Baskani Seyma Dögücü de katildi.

Bakan Soylu, burada yaptigi konusmasinda “Bati’yi ilk kez, bu ülkeye yüz yilda bir gelebilecek bir liderle, Recep Tayyip Erdogan ile beraber yakaladik. Bati’yi bize yaptirmadiklari Taksim’deki camiyi yaparak yakaladik, ilk kez Ayasofya’mizla bulusarak yakaladik. Sadece PKK’yi yenerek degil, Amerika’yi da maglup ederek Bati’nin ülkelerini de maglup ederek yakaladik. Ilk kez Bati’yi, elimizi onlara açip ‘Bize IHA, SIHA verebilir misiniz, mühimmat verir misiniz?’ diye degil, kendi evlatlarimizin yaptigi üzerine ay yildizli damgayi bastiklari, bizim mühendislerimizin, sizin evlatlarinizin yaptigi, Türkiye’de savunma sanayimizin yüzde 20’den yüzde 80’e çiktigi bir hal ile beraber yakaladik. Ilk kez Bati’yi böyle yakaladik” dedi.



Kiliçdaroglu’nun açiklamalarina deginen Soylu, “Hani bay bay Kemal Amerika’ya verecek ya, su lafin yüzde birini biz söylesek, ‘Atatürk Havalimani’ni suraya verecegiz’ desek Türkiye’de kiyamet koparacaklar. Adam milletin gözüne baka baka diyor ki; ‘Biz burayi Amerika’ya verecegiz’ diyor. Daha öteye de gidiyor, ‘Ben Kuva-yi Milliye’nin kendisiyim’ diyor. Hadi oradan. Kuva-yi Milliye’de Selahattin Demirtas mi var, Apo mu var, PKK mi var, FETÖ mü var? Her seyi istismar ede ede gidiyorsun yaziklar olsun. Simdi diyor ki ‘Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’de oradaki Mehmetçigimizi geri çekecegiz.’ Tayyip Erdogan gittikten sonra oraya kim girer? PYD ve PKK. Amerika zaten orada terör devletinin kurulmasini istiyor. Tam 100 yil bu cografyayi karistirmak istiyorlar. Bu cografyayi kan ve gözyasi cografyasi yapmak istiyorlar” dedi.

Kaynak: İHA