Cumhurbaskani Erdogan'dan Depremzede Ögrencilere Ek Kontenjan Müjdesi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, üniversiteye yeni girecek ögrencilere müjde vererek, "Deprem bölgesi illerimizdeki devlet üniversitelerimizde genel yerlestirme disinda yüzde 25 oraninda ayri bir kontenjan ayiracagiz. Siralama disinda puan önceligi ile ilave kontenjanlara yerlesebilecek. Özel üniversitelerin tamaminda birer kisilik yer tesis edilecek. 21 bin 560 ögrencimizin faydalanacagi 2023-2024 döneminde yerlesecek" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan'dan Depremzede Ögrencilere Ek Kontenjan Müjdesi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, partisinin Adana Ugur Mumcu Meydani’nda düzenledigi mitinge katildi.

Cumhurbaskani Erdogan’a esi Emine Erdogan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhur Ittifaki’ndan milletvekilleri, milletvekili adaylari, belediye baskanlari ve Il Baskani Mehmet Ay da eslik etti.

"Deprem bölgesinde 650 bin yeni konut yapacagiz"

Üniversiteye yeni girecek ögrencilere müjdeler veren Erdogan, "Depremin ardindan 8 Subat’ta Adana’daydim. 11 ilimizin her birini defalarca ziyaret ettim. Hem dayanisma gösterdik hem de islerin planlamasini sizlerle yaptik. Insa ve ihya faaliyetlerini hizla yürütüyoruz. 837 bin çadir yani sira 100 bin konteyner kurulumunu tamamladik. Biz de icraat var. Onlar konusur. Deprem bölgesinde 650 bin yeni konut yapacagiz. Adana depremi az can kaybi ve hasarla atlatan sehrimiz. Adana’da gelecekte yasanabilecek afetleri de dikkate alarak kentsel dönüsüm planliyoruz. Muhalefet kentsel dönüsümden anlamaz. Insallah her bir kardesimin güvenle evlerinde oturdugu bir yer haline getirecegiz. Bunun için sizlerden sabir ve destek istiyoruz" dedi.



Deprem bölgesindeki lise ögrencilerine ek kontenjan müjdesi

Deprem bölgesindeki lise ögrencilerine bir müjde veren Erdogan, "Lise ögrencilerimize müjde vermek istiyorum. Deprem bölgesi illerimizdeki devlet üniversitelerimizde genel yerlestirme disinda yüzde 25 oraninda ayri bir kontenjan ayiracagiz. Siralama disinda puan önceligi ile ilave kontenjanlara yerlesebilecek. Özel üniversitelerin tamaminda birer kisilik yer tesis edilecek. 21 bin 560 ögrencimizin faydalanacagi 2023-2024 döneminde yerlesecek" ifadelerini kullandi.

"Bunlar millete parmak sallayan, baski kuran, zulmeden tek parti fasizmi zihniyeti"

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na yüklenen Erdogan, "Bay bay Kemal ne diyor, helalden bahsediyor. Önce torununu sen SSK’li nasil yaptin? Sende vicdan yok mu? SSK genel müdürüyken hastanelerde ölenlerin rehin alinmasini neyle vereceksin. Geçelim vaktimizi almasin. Biz hep milletimizle yürüdük. Bunlar ise hep milletin karsisinda yer aldilar. Dün milleti vesayetle, terör örgütleriyle, darbecilerle, ekonomik tetikçilerle tehdit ediyorlardi. Bugünde kendileri gibi düsünmeyen, kendileri gibi davranmayan, kendileri gibi yasamayan herkesi ‘hesap soracagiz’ diyerek tehdit ediyorlar. Kamu görevlilerini tehdit ediyorlar, ögretmenleri, polisleri, is insanlarini tehdit ediyorlar. Bu ülkeye hizmet veren is adamlarini tehdit ediyorlar. Çalisanlari, emeklileri, kadinlari, gençleri tehdit ediyorlar. Sanatçilari, sporculari, sivil toplum kuruluslarini tehdit ediyorlar. Çünkü bunlarin zihniyeti millete parmak sallayan, baski kuran, zulmeden tek parti fasizmi zihniyetidir" diye konustu.



"Cumhurbaskani yardimciligi, bakanlik, makam mevki dagitiyorlar"

Millet Ittifaki’na verilen vaatlerden bahseden Erdogan, "Her seçim öncesinde oldugu gibi 14 Mayis’a dogru da yine azdilar. Daha ortada fol yok yumurta yok ama bunlarin kibri arsa degmis durumda. Bir yandan Cumhurbaskani yardimciligi, bakanlik, makam mevki dagitiyorlar. Diger sandan terör örgütü mensuplarini ceza evlerinden salma, kamudan attiklarimizi yeniden devlete oldurma taahhüdünde bulunuyorlar. Diger taraftan ülkenin kaynaklarini tefecilere, emperyalistlere, peskes çekme sözü veriyorlar. Hele bir durunda siz hele kapali kapilan ardinda kimlere ne söz verdiginizi açiklayin. Siz önce döktükleri kanlar ortada olan PKK ve FETÖ’ye sirtinizi nasil dayadiginizin hesabini bir verin. Siz önce ellerindeki araçlarla sizleri destekleyen emperyalistlere hangi sözleri verdiniz bir açiklayin" dedi.



"Bu ülke hukuk devleti, hukuk devletinde böyle bir sey yok"

Millet Ittifaki’nin rol oynadigini aktaran Cumhurbaskani Erdogan, sunlari söyledi:

"Kendilerine verilen rolü oynuyorlar. Biri bölücülerle kendine verilen rolü gizlemek için milliyetçilik oynuyor. Biri sapkinliklarini gizleyebilmek için milli gümüsçülük oynuyor. Masaya iki belediye baskani monte etmisler, kendi sehirlerine faydalari yok ama masallah ortaligi karistirmada çok mahirler. Içlerinde en hareketlisi de bölücü örgütün güdümündeki partinin içerdeki ve disardaki elemanlari. Basimiza 40 yillik CHP’li kesiliyorlar. Tarih boyunca Kürt kardeslerimize en büyük zulmü yapan CHP, Kürt kardeslerimizin oyuyla iktidari teslim etmek için gece gündüz çalisiyorlar. Bizim derdimiz Kürt kardeslerimizle degil, onlar bizim kardesimiz. Türk’üyle, Kürdiyle, Laz’iyla, Çerkez’iyle, Gürcü’süyle, Yörük’üyle biz yaratilani yaratandan ötürü severiz. Ama Kandil’de ki terör örgütünün baslari var ya. Oradan bay bay Kemal’e destek mesajlari gönderiyor. Onlarla beraber yürüyorlar. Çikmis bay bay Kemal, ‘Selo’yu birakacagiz’ diyor. Benim Diyarbakir’da ki 51 Kürt kardesimin ölümüne neden olan bu ahlaksizi nasil birakirsin ya. Bu ülke hukuk devleti, hukuk devletinde böyle bir sey yok. Hukuk devletinde adalet çalisir. Imrali’nin da kapilarini kiracaklarmis. Bunlar her seyleriyle anarsist, bunlarin kendileri terörist. Sen nasil kalkarsin da hukuk devletinde bu kapilari karmaya yönelirsin."

"Kimsenin bizi korkutmasina izin vermedik"

Cumhurbaskani Erdogan, 15 Temmuz’da FETÖ’cülerin kendisini ve ailesini öldürmeye geldigini vurgulayarak sözlerini söyle sürdürdü:

"Ve havalimanina indigimde benim milletim, on binler Atatürk Havalimani’ndaydi. Üzerimizde savas uçaklari uçuyordu. Megerse Bay Bay Kemal 1,5 saat önce oraya gelmis. Sonra ne diyor, ’Haberim olsa ben de beklerdim’ diyor. Peki sen oradan belediye baskaninin evine gittin. Oradaki kahveyi yudumlamaya basladin. Baktin ki Erdogan ve ailesi nasil öldürülecek onu izlemek için kahve yudumluyordun. Ya sen ne noktada ne biçim insansin ya. Bir gün de bir dogru konus ya. Böyle bir sey yok. Ama sen ne kadar yalan konusursan Bay Bay Kemal bil ki benim milletim o kadar dogru konusuyor. Bunlarda teröre mavi boncuk dagitimi var güven ve huzur yok. Burada her sey var ama millet yok. Ama hiç merak etmeyin. 14 Mayis’ta hepsi de siyaset arsivinin tozlu raflarindaki yerini alacak. Biliyorsunuz önce Bay Kemal’di, sonra Bay Bay Kemal oldu. Seçimden sonra da vay vay Kemal olarak siyasi hayatina veda edecek. Simdi, Adana’dan öyle bir ses verin ki yankisi seçim gecesine kadar dinmesin. Hazir miyiz? Pazar günü Türkiye yüzyilinin müjdesini tüm dünyaya duyuruyor muyuz? Pazar günü, Türkiye yüzyili için dogru adimlarla ’Yola devam’ diyor muyuz? Pazar günü Adana’da tarihimizin rekorunu kiriyor muyuz? Hep söyledigimiz gibi biz 21 yildir bu ülkede sadece eser ve hizmet siyaseti yaptik. Kimsenin kökenine, inancina, mezhebine, mesrebine bakmadan herkesi demokrasi ve kalkinma atilimlarimizla kucakladik. Ülkemiz adina verdigimiz mücadelede karsimiza çikan engelleri Allah’in yardimi ve milletimizin destegiyle astik. Ülkemize eser vermekten, milletimize hizmet etmekten alikoymak isteyenlerin önümüze çikardiklari engelleri sizlerle beraber astik. Kimsenin ne bizi korkutup yolumuzdan döndürmesine ne de yaptigimiz eser ve hizmetlerin önüne geçmesine izin vermedik."

"Adana’ya 126 milyar dolar yatirim yaptik"

Adana’ya yapilan yatirimlardan bahseden Cumhurbaskani Erdogan, "1 yil önce gençlerimizle bir araya geldigimizde ’Adanaliyiz Allah’in adamiyiz’ demistik. Bugüne kadar ne söz verdiysek yaptik. Adana’ya 21 yilda 126 milyar liralik kamu yatirimi yaptik. Adana’da Belediye Baskanligi kimde? Ne yapti? Hastane yapmis ya. Çadirdan hastane yapmis ya. Hiç hizmet aldiniz mi? Sehir hastanemiz nasil? Sehrimize 2 devlet üniversitesini kurduk. 33 bin seyirci kapasiteli stadyumu yaptik mi? Biz yaptik. Adana Demirspor bu sene iyi gidiyor. Fiziki imkanlar olunca hava degisiyor. Eski Milli Mefrusat Fabrikasi’ni en büyük müzeye dönüstürdük. Ihtiyaç sahibi vatandaslarimiza 14 milyar lira üzerinde kaynak aktardik. 70 saglik tesisi yaptik. Hastanemiz depremde büyük hizmetler etti. TOKI ile 15 bin 552 konutu hak sahiplerine teslim ettik. Simdi de 6 bin konut yapacak, 500 esnafimiza is yeri insa edecek, 35 bin arsa verecegiz. 249 kilometreden aldigimiz bölünmüs yol mesafesini 431 kilometreye çikardik. Insasi süren yollarin bir kismini bu yil, bir kismini önümüzdeki yillarda tamamliyoruz. İçel-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hizli Tren Hattini 2025’te hizmete alacagiz. Bölgesel havalimanimiz açildiktan sonra bu yalanci kapatilacagini söylüyor. Bizim için Adanali ne derse odur. Adana’yi Dogu Akdeniz’in en büyük lojistik üssü yapmakta kararliyiz. Bu adam yalanci. Aksam yalan sabah yalan. Neye dayanarak bunu söylüyorsun. 11 baraj, 38 sulama tesisi, 1 gölet ve 28 hidroelektrik tesis insa ettik. Çiftçilerimize 6.5 milyar liralik tarimsal destek verdik."

"Sikintilar çektik ama hepsi çökertildi"

Ekonomiden yasanan sikintilar konusunda dertlesmek istedigini belirten Erdogan, su degerlendirmeyi yapti:

"Ülkemizi büyütürken, gelistirirken, güçlendirirken en çok saldiriya ugradigimiz alanlardan biri ekonomi. Biz küresel finans krizi ülkemizi teget geçecek dedigimizde birileri felaket tellalligi yapiyordu. Ardindan gezi olaylariyla baslayan sürecin her asamasinda ekonomimiz de hedef alindi. Sokaklari karistirdilar. Terör örgütlerini ve darbecileri kullanarak istediklerini elde edemeyince bu sefer dogrudan asimiza, ekmegimize, bogazimizdaki lokmaya kan dogramaya kalktilar. Hatirlarsaniz, dünyada esi benzeri görülmemis sekilde sosyal medyada Türkiye ekonomisini mahvetme naralari atildi. Muhalefet tarafindan yine ayni dönemde Türkiye’ye yatirim yapmayin çagrisi yapildi. Türk ekonomisini kötülemek için batili kanallara sikayet dahil her türlü ihaneti sergilediler. Biz milli güvenligimize yönelik saldirilara cevabimizi nasil kendi savunma sanayimizi kurarak, sinir ötesi harekatlarimizi yaparak cevap verdiysek ekonomimize yönelik tuzaklari da kendi ekonomi politikalarimizi hayata geçirerek gögüsledik. Elbette sikintilar çektik ama hamdolsun hepsi çökertildi. Salgin gibi küresel bir felaket dönemini ülkemiz için firsata dönüstürmeyi basardik. Kur hareketleri üzerinden yasanan dalgalanmalari, milletimizin her kesiminin refahini, kendi kaynaklarimizdan elde ettigimiz gelirlerle yükselterek dizginledik. Karadeniz gazi, bu gayretlerimizin en önemli sonuçlarindan biridir. Simdi buna Gabar’da buldugumuz petrolü de ekledik. Günes enerjisi basta olmak üzere yenilenebilir kaynaklarda Avrupa’da ilk siraya çiktik. Savunma sanayi ürünlerimize harcadigimiz kaynak ve vakit artik kazanç olarak geri dönmeye basladi.

"

"Önümüzdeki dönemde 100 milyar dolari bulacak bir kaynagi bu sekilde milletimizin emrine verecegiz"

"Organize sanayi bölgelerimizdeki fabrikalarimiz, endüstri bölgelerimiz, ülkemizin her kösesine yayilan üretim tesislerimiz haril haril çalisiyor" ifadelerini kullanan Erdogan, "Bu sekilde ülkemiz hem disa bagimliliktan kurtuluyor hem de çok ciddi gelir kaynagi elde ediyoruz. Peki, bu sekilde elde ettigimiz milyarlarca dolari ne yapacagiz? Biliyorsunuz hükümetlerimizin ilk dönemlerinde tüm gücümüzü ülkemizin altyapi eksiklerinin tamamlanmasina verdik. Okul, hastane, konut, baraj, yol, köprü, tünel yaptik velhasil. Hamdolsun altyapimizi önemli ölçüde tamamladik. Artik elimizdeki kaynaklari milletimizin refahini yükseltmek için daha fazla kullanma imkanina sahibiz. Halihazirdaki tabloya göre, önümüzdeki dönemde 100 milyar dolari bulacak bir kaynagi bu sekilde milletimizin emrine verecegiz. Bununla çalisana, emekliye, kadina, gence, engelliye, üreticiye, ülkemizdeki her kesime destek olabilecegiz. Yani Bay Bay Kemal gibi Londra’nin tefecilerinden 300 milyar dolar alacakmis. Inandiniz mi? Inaniyor musunuz? Ya böyle bir yalanciya bu güzelim ülke teslim edilir mi? Fakat biz ne yapiyoruz? Dogalgaz ve petrol gelirlerimizin bir kismiyla aile ve gençlik bankasi kuracagiz. Bizimki artik kaynagimiz ortada. Bu banka vasitasiyla ev hanimlarimizin emekliligine, primlerinin üçte birini ödeyerek katki saglayacagiz. Gençlerimizin egitimden istihdama kendi isini kurmadan evliligine kadar attiklari her adimda yanlarinda yer alacagiz. Evlenecek gençlerimize 150 bin lira, faizsiz, ilk 2 yili ödemesiz 4 yillik kredi vererek dügünlerindeki ilk hediyelerini biz takmis olacagiz. Her hanede en az 1 çalisan olmasini saglayacagiz. Her bir hanemizin asgari bir gelir seviyesinin altinda kalmamasini temin edecegiz. Kadini ve genciyle aile yapimizi güçlendirecek daha pek çok adim atacagiz. Bunun için 14 Mayis’ta Türkiye yüzyilina siki sahip çikmamiz gerekiyor" dedi.

Kaynak: İHA