Baskan Sandikçi Açiklamasi 'Çölyak'in Farkindayiz'

Dünya Çölyak Günü’ne özel düzenlenen etkinlikte konusan Canik Belediyesi Baskani Ibrahim Sandikçi, “Çölyak’in farkindayiz. Ilçemizde ihtiyaç sahibi Çölyak hastasi vatandaslarimiza yönelik glütensiz gida destegimizi sürdürüyoruz” dedi.

Baskan Sandikçi Açiklamasi 'Çölyak'in Farkindayiz'
Canik Belediyesi, 9 Mayis Dünya Çölyak Günü nedeniyle ilçede farkindalik etkinligi düzenledi.

Canik Belediyesi ve Samsun Çölyak ve Glütensiz Beslenme Dernegi is birligiyle düzenlenen etkinlikte Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, Çöyak hastasi çocuklar ile vatandaslari agirladi. Baskan Ibrahim Sandikçi’nin Çölyak hastasi çocuklar ve vatandaslarin taleplerini dinledigi, Çölyak hastaligina ve glüten hassasiyetine dikkat çekilen etkinlikte, çölyak hastaligi ile mücadele eden vatandaslarin yasadigi beslenme zorluklari, Çölyak belirtileri ve glütensiz beslenme konulari ele alindi.

“Çökyak’in farkindayiz”

Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, ilçede Çölyak hastasi olan ihtiyaç sahibi vatandaslara glütensiz gida destegi verildigini ifade ederek, “Çölyak hastaligi, yasamin ilerleyen süreçlerinde bireylerde farkli semptomlar sekilde kendini gösterebiliyor. Günümüzde glütensiz beslenme diyetine uygun ürünler, maalesef hem maddi açidan insanimizi zorlayabiliyor, hem de bulunmasi konusunda bir hayli zorluk çekiliyor. Bizler Çölyak’in farkindayiz. Ilçemizde ihtiyaç sahibi Çölyak hastasi vatandaslarimiza yönelik glütensiz gida destegimizi sürdürüyor, glütensiz beslenme diyetine uygun gidalari kendilerine ulastiriyoruz” diye konustu.



“Farkindalik olusturmak adina etkinlikler düzenliyoruz”

Çölyak hastaligi konusunda toplumda farkindalik olusturmak adina ilçede etkinliklerin düzenlendigini belirten Baskan Ibrahim Sandikçi, “Ilçemizde Çölyak hastaligina dikkat çekmek amaciyla sadece Dünya Çölyak Günü’nde degil, belirli araliklarla farkindalik etkinlikleri düzenliyoruz. Glütensiz gida desteklerimizin yani sira farkindalik etkinliklerimizle toplumumuzda bu konuda bilinç yer edinmesini sagliyoruz” seklinde konustu.



Çölyak Hasatasi çocuklar için glütensiz pasta kesildi

Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, ilçede düzenlenen etkinlige katilan Çölyak Hastasi çocuklar ve vatandaslarla yakindan ilgiledi. Onlarla sohbet eden Baskan Ibrahim Sandikçi etkinlige katilan Çölyak hastasi çocuklarla birlikte oyunlar oynadi. Çölyak hastasi çocuklar için gösteriler düzenlenen etkinlikte, Baskan Ibrahim Sandikçi, özel olarak yapilan glütensiz beslenme diyene uygun pastayi Çölyak hastasi çocuklarla birlikte kesti. Etkinlikte Çölyak hastasi çocuklar ve vatandaslara glütensiz gida ürünleri ikram edildi.
Kaynak: İHA