Baskan Gürkan Açiklamasi 'Malatya'yi Hep Birlikte Yeniden Ayaga Kaldiracagiz'

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Teknopark Konteyner Kentte yasayan vatandaslari ziyaret etti. Burada vatandaslarla hemhal olan Baskan Gürkan, vatandaslarin ihtiyaçlarini karsilama noktasinda gerekli çalismalarin titizlikle yürütüldügünü ifade etti.

Baskan Gürkan Açiklamasi 'Malatya'yi Hep Birlikte Yeniden Ayaga Kaldiracagiz'
Konteyner kentte vatandaslarla bir ayara gelen Baskan Gürkan, Kahramanmaras merkezli depremin yaralarinin bir an evvel sarilmasi için yogun bir sekilde çalistiklarini belirtti.

Öte yandan depremlerde is yerleri yikilan veya kullanilamaz hale gelen esnaflar için de geçici is yerlerinin yapildigini söyleyen Baskan Gürkan, Malatya’nin tekrardan güçlü bir sekilde ayaga kalkmasinin ancak birlik ve beraberlik içerisinde olacagini vurguladi.

Konteyner Kentlerde vatandaslarla yakindan ilgilenen Baskan Gürkan, “Devletimiz ve hükümetimiz depremin vuku buldugu ilk andan itibaren deprem bölgelerinde vatandaslarimizin yaralarini sarmak, aç ve açikta birakmamak için var gücü ile hizmet veriyor. Bugün geldigimiz noktada vatandaslarimiz geçici konteynerlere, esnaflarimiz ise geçici is yerlerine kavusmaya basladi” diye konustu.

Baskan Gürkan konusmasinin devaminda, “6 Subat 2023 tarihinde vuku bulan depremlerin yaralari diger 10 ilde oldugu gibi Malatya’da da hizli bir sekilde sarilmaya devam ediyor. Yüzyilin felaketi olarak nitelendirdigimiz bir felaketi ülke olarak yasadik. Büyüksehir Belediyesi olarak vatandaslarimizin yaralarinin sarilmasi noktasinda gerekli planlamalarimizi yaparak hizli bir sekilde hayata geçirdik. Belediyemize ait arsalari vatandaslarimiza ve esnaflarimiza ihtiyaçlarinin karsilanmasi için Emlak Konuta tahsisini gerçeklestirdik. Konteyner Çarsilar ile Konteyner Kentlerdeki altyapi çalismalari MASKI Genel Müdürlügümüz ve MESTON tarafindan hizli bir sekilde yapildi. Malatya’mizi hep birlikte yeniden ayaga kaldiracagiz. Malatya’yi hep beraber yeniden eski güzel ve müreffeh günlerine kavusturacagiz. Hemserilerimiz bu konuda müsterih olsunlar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA