Baskan Alibeyoglu, 'Aidat Borçlarinizi Yapilandiriyoruz'

Kars Ticaret ve Sanayi Odasi (KATSO) Baskani Ertugrul Alibeyoglu, geçmis dönem aidat borçlarinin gecikme zamlarinin tamaminin af çerçevesinde yer aldigini belirtti.

Baskan Alibeyoglu, 'Aidat Borçlarinizi Yapilandiriyoruz'
Alibeyoglu, yapilandirmadan yararlanmak isteyen üyelerin 9 taksite kadar anaparayi taksitlendirebileceklerini söyledi.



Baskan Ertugrul Alsibeyoglu, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kamuya ait olan borçlarin yapilandirilmasini içeren kanun, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) ile Odalar ve Borsalar Kanunu hükümlerine göre, üyelerin oda ve borsalara olan aidat, navlun hasilatindan alinacak oda paylari ve borsa tescil ücreti ile oda ve borsalarin aidat borçlari, bunlara ait faiz, gecikme faizi, gecikme zamlari yeniden yapilandirildi. 12 Mart 2023 tarih ve 7440 sayili ’Bazi Alacaklarin Yeniden Yapilandirilmasi Kanunu’nun yürürlüge girmesiyle KATSO üyelerine ödeme kolayligi saglandi. 2 bin 300 üyemiz 2022 yili ve öncesine ait geçmis dönem aidat borçlarina getirilen ödeme kolayligindan faydalanabilecek. Geçmis dönem aidat borçlarinin gecikme zamlarinin tamami af çerçevesinde yer almakta ve sadece anapara ödemesi yapilabilmektedir" dedi.

Yapilandirmadan yararlanmak isteyenlerin en geç 31 Mayis tarihine kadar basvuru yapmalari gerektigini ifade eden Baskan Alibeyoglu, “Kanun çerçevesinde yapilandirmadan yararlanmak isteyen üyelerimiz en fazla 9 taksite kadar anaparayi taksitlendirebilecek. Bir takvim yilinda birden fazla taksitin ödenmemesi durumunda sartlarin saglanmamasi sebebiyle af çerçevesinden çikartilacaktir" diye konustu.

Kaynak: İHA