Bakan Yardimcisi Tiryaki Açiklamasi 'Gida Güvenligi Milli Güvenlik Meselesi'

Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Veysel Tiryaki, “Gida güvenligi adeta milli güvenlik meselesi halinde. Onun için üretmek durumundayiz” dedi.

Bakan Yardimcisi Tiryaki Açiklamasi 'Gida Güvenligi Milli Güvenlik Meselesi'
Amasya’da çiftçiler ve muhtarlarla toplantilarda bir araya gelen Veysel Tiryaki, “Tarimda artik yeni bir anlayisa geçiyoruz. Artik bir metrekare bos yer birakilmadan, herkesin üretebilecegi, üretilemeyen bos arazilerin baskalarina verilecegi, tabii kirasini ve parasinin ödenecegi yeni sisteme geçiyoruz” diye konustu.

Suluova’daki toplantida Tiryaki’nin telefonuyla çiftçilere seslenen Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisçi de, “Sulanmadik bir karis toprak kalmayacak. Toplulastirilmamis alanimiz da kalmayacak. Çünkü hem sulamada modernizasyon bizim tarimsal üretimde verimliligimizi artiracak temel unsurlardir” seklinde konustu.

Bakan Yardimcisi Tiryaki, tarim ve hayvancilik alaninda önemli üretim merkezlerinden Suluova’da da Belediye Baskani Fatih Üçok dan bilgiler aldi.

AK Parti Amasya milletvekili adayi Haluk Ipek ve AK Parti Il Baskani Ekrem Toto’nun da yer aldigi temaslarda Tiryaki’ye verdigi bilgilerde Tasova’da sulu tarimin 92 dekar, kuru tarimin ise 286 dekar alanda yapildigina isaret eden Tasova Belediye Baskani Bayram Öztürk ise, “Buradan hareketle de ne kadar suya hasret oldugumuz ortaya çikiyor. Bizim bamya üretimimiz çok önemli. Cografi isaret almis olan bir ürün. Türkiye’de de en çok bamyanin birim olarak üretildigi, Anadolu’da birçok yerde Amasya Bamyasi olarak nitelendirilen bamyanin da üretim merkezinin Tasova oldugunu bir kez daha belirtmek isteriz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA