Bakan Soylu Açiklamasi 'PKK'nin Sah Damarini Belediyelerle Beraber Kestik'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Dogu ve Güneydogu’da PKK’nin sah damarini belediyelerle beraber kestiklerini söyledi.



Içisleri Bakan Süleyman Soylu, 14 Mayis seçim gününe sayili günler kala seçim çalismalarina hiz kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Bakan Soylu, Gaziosmanpasa Kazimkarabekir Mahallesi’nde vatandaslarla bir araya geldi. Programa vatandaslar yogun ilgi gösterirken program sonrasi Bakan Soylu, vatandaslara çiçek dagitarak hatira fotografi çektirdi. Soylu, burada yaptigi konusmasinda "Terör koridoru olusturdular. Nerede? Hakkari’nin altindaki Hakuk’la Hatay’in altindaki Afrin’de bin üç yüz kilometrelik bir alanda genel koridoru olusturdular. Orada terör devleti kuracaklardi. Buna Türkiye müsaade eder mi? Buna Tayyip Erdogan müsaade eder mi? Türkiye’de Türk-Kürt, milli-Alevi ayni zamanda laik-dindar, Bosnak, Arap, Roman, her birimizi bir parçaya bölmek istiyorlardi. Bugün ülkenin yönetiminde bulundugumuz sürece içerisinde rehberimiz millet olmustur. Rehberimiz dogruluk olmustur. Bana diyorlar ki çok çalisiyorsun. Gece gündüz uyumuyorsun. Sunu söyleyin. Ben sizin evladinizim yedi yildir nerede uyudugumu bilmiyorum. Bazen Gabar Dagi yatagim oldu, bazen Kato Dagi yatagim oldu. Bazen de Giresun yatagim oldu. Sadece milletimize mahcup olmamak. Bize güvenen Tayyip Erdogan’a mahcup olmamak için elimizden geldigi kadar çalistik” ifadelerini kullandi.

"PKK’nin sah damarini belediyelerle beraber kestik"

"PKK’nin sah damarini belediyelerle beraber kestik" diyen Soylu, “Yeni Içisleri Bakani olmusum. Cumhurbaskanimiz beni çagirdi. Süleyman bu Dogu ve Güneydogu’daki belediyeler terör ortaya koyuyorlar. Çocuklari daga kaçiriyorlar. Bizim verdigimiz vergilerden onlara tahsis ettigimiz parayla askerlerimize, Mehmetçigimize, polisimize kursun attiriyorlar. Dokuz yasindaki çocuklari daga götürüyorlar. Kamplar kuruyorlar, çocuklarin beynini yikiyorlar. Milletten haraç aliyorlar. Esnafi haraca bagliyorlar. Bu belediyeleri derhal görevden alsin. Benim de istedigim bir göz Cumhurbaskanimiz bana verdi iki göz. Iki gün sonra bu belediyeleri görevden aldik. O günden beri Dogu ve Güneydogu’da huzur var. Hem terörle mücadele yaptik. Yol var. Gençlik merkezleri var. Kadin merkezleri var. Altyapi var. Asfalt var. Park var. Spor salonlari var. Okullar var. Üniversiteler var havalimanlari var. Allah’a çok sükürler. Evet PKK’nin sah damarini belediyelerle beraber kestik hem de. Onun için var. Dergilerinde Sayin Erdogan’i kapak yapiyorlar. Diyorlar ki bütün Almanya, Fransa, Ingiltere, Amerika dergilerinde kapak yapiyorlar. Kimi kapak yapiyorlar? Sayin Erdogan’i. Bu milleti onlara öyle bir kapak yapti ki pazar günü tam kapak yapti. Yapti mi? Ülkemizin bagimsizligini, hürriyetini elinden almak istiyorlar” diye konustu.



Soylu, sözlerine söyle devam etti: “Öncelikle size çok tesekkür ediyorum. Tam 21 yildir Recep Tayyip Erdogan’a sahip çikiyorsunuz, sahip çiktiniz. Bu kadar hengameye ragmen bu kadar saldiriya ragmen bugün Türkiye ayakta duruyor. Hiç endise etmeyin. Hiç merak etmeyin. Önümüzdeki 5 yil içerisinde 10 bin dolarlik kisi basina gelir seviyemiz 16 bin dolara çikacak. Hiç endise etmeyin. Türkiye’nin dis ticareti 1 trilyon dolar olacak. Sadece Türkiye degil. Biz etrafimizdaki cografyaya huzur verecegiz. 14 Mayis’ta Türkiye yüz yilini, kapilarini açacak Bagdat’ta huzuru bulacak Sam’da bulacak” dedi.

Kaynak: İHA