Bakan Mus Açiklamasi 'Bu Verimli Topraklarimizin Degerini Çok Daha Iyi Bilmemiz Gerekiyor'

Ticaret Bakani Dr. Mehmet Mus ve AK Parti heyeti Çarsamba Ticaret Borsasi’na (ÇTB) ziyaret gerçeklestirdi. Bakan Mus, Çarsamba Ovasi’nin önemine dikkat çekerek, "Bu verimli topraklarimizin degerini çok daha iyi bilmemiz gerekiyor” dedi.

Bakan Mus Açiklamasi 'Bu Verimli Topraklarimizin Degerini Çok Daha Iyi Bilmemiz Gerekiyor'


14 Mayis’ta yapilacak Cumhurbaskanligi ve 28. Dönem Milletvekilligi Seçimleri için Samsun’un Çarsamba ilçesinde bir dizi programa katilan Ticaret Bakani Mehmet Mus, Çarsamba Ticaret Borsasi’nda yaptigi konusmada, Çarsamba’nin ve Çarsamba Ovasi’nin tarim için önemine deginerek ilçeye yatirim davetinde bulundu. Bakan Mus, “Çarsamba yüzyillardir tarimin kalbi olmustur. Findik üretimi ile ülkemizi dünya pazarinda rakiplerinin bir adim ilerisine atmistir. Bu verimli topraklarimizin degerini çok daha iyi bilmemiz gerekiyor” diye konustu.



Çarsamba Ticaret Borsasi Baskani Kazim Yilmaz ve Meclis Baskani Haci Toraman ile ÇTB Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin hazir bulundugu ziyarete Ticaret Bakani Mehmet Mus, Samsun Milletvekili Fuat Köktas, Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, AK Parti Ilçe Baskani Taner Özden, Çarsamba Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Ayhan Sonkaya ve AK Parti Samsun Il ve Çarsamba Ilçe Teskilat üyeleri katildi.

Baskan Yilmaz, ÇTB’yi ziyaret eden Bakan Mus’a borsanin yürüttügü çalismalar ile Çarsamba’da gerçeklesen ihracat ve yatirim faaliyetleri hakkinda bilgilendirmelerde bulundu.

"Çarsamba üretim gücüne güç katacak"

14 Mayis’ta yapilacak Cumhurbaskanligi ve 28. Dönem Milletvekilligi Seçimleri için Samsun’da bir dizi programa katilan Ticaret Bakani Mehmet Mus, ziyarette, bir önceki gün Samsun’da bir otelde düzenlenen “Samsun Ili Yatirim ve Ihracat Zirvesi”nde Baskan Kazim Yilmaz ile Çarsamba’da yapilacak ticari yatirimlar hakkinda degerlendirmelerde bulunduklarini ve buna istinaden Çarsamba’nin üretim gücüne güç katacak projelere açik olduklarini ifade etti.

Mus, “Tarimin kalbi olan ilçemiz gerek tarim ürünleri gerekse yüksek findik üretimiyle Samsun ve Türkiye ekonomisine büyük katki saglamaktadir. Gerçeklesecek projelerle daha da yüksek konuma gelecek ve yakin bir zamanda organize sanayi bölgesinin de kuruldugu ilçemize yatirimlarin artmasini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi. Akabinde Bakan Mus, Baskan Yilmaz’dan ilçede faaliyet gösteren findik fabrikalari hakkinda bilgiler aldi.

Gerçeklesen ziyarette, ilçenin tarimsal öneminin ve mevcut konumunun altini çizen Baskan Yilmaz, “Çarsamba’nin sahip oldugu tarim arazilerinin degerini bilmek, yüzyillardir ekilip biçilen topraklara sahip çikmak demektir. Artan ticaret hacmi ve degerlenen arazilerimiz ile birlikte ilimize, ilçemize, milletimize ve borsa üyelerimize daha iyi hizmetler vermeye ve ilçemize ekonomik açidan katki saglamaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Baskan Yilmaz, ziyaretten duyduklari memnuniyeti belirterek, Bakan Mehmet Mus’a çalismalarinda kolayliklar diledi ve ziyaretleri için tesekkür ederek hediye takdiminde bulundu. Bakan Mus ise Baskan Yilmaz ve Borsa Meclisine misafirperverliklerinden dolayi tesekkür etti.
Kaynak: İHA