Bakan Kurum Açiklamasi 'Biz Öyle Birileri Gibi Verdigi Sözleri Tutmayanlardan Degiliz'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Ümraniyelilerle bir araya geldi. Bakan Kurum, "Biz öyle birileri gibi verdigi sözleri tutmayanlardan degiliz. Bugünün isini asla yarina birakmayiz" dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi 'Biz Öyle Birileri Gibi Verdigi Sözleri Tutmayanlardan Degiliz'
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve Istanbul 1. Bölge Milletvekili Adayi Murat Kurum, Ümraniye Alemdag Caddesi’nde halka seslendi. Bakan Murat Kurum, Ümraniyelilere müjde verdi. Bakan Kurum’a ‘Kardeslik ve Dayanisma Yörük Türkmen Dernegi’ne ziyarette bulundu.

"Burada av köskünün de bulundugu arazide tapu maliklerine baska bir yerden hazine tasinmazi önerecegiz"

Ümraniye Alemdag Caddesi’nde vatandaslara seslenen Bakan Kurum, "Osmangazi Korusu Millet Bahçemizden katli otopark ve meydanimiza, atik getirme merkezinden kentsel dönüsüm projelerimize kadar çalismalarimiza hiz kesmeden devam ediyoruz. En son geçtigimiz hafta Ümraniye’mize gelmis, Hekimbasi Mahallemizde yeni yuva ve dükkânlarimizin temellerini atmistik. Komsu Finans Evleri Kentsel Dönüsüm Projemizdeki evlerimizin, is yerlerimizin anahtarlarini teslim etmistik. Tabi bununla yetinmemis, yine o gün bulusmamizda müjdelerimizi sizlerle paylasmistik. Ne demistik? Topagaci’nda 77 bin metrekarelik alana sahip Molla Hüsrev Camii ve Güney Camii çevresinde yürütülen projelerimizde kat karsiligi anlasma oranini yüzde 45’ten yüzde 50’ye çikartiyor ve kentsel dönüsümü baslatiyoruz, dedik. Kazimkarabekir ve Dudullu’da 10 mahallemizi ilgilendiren 2B alanlarinda kentsel dönüsümün önünü açmak için imar çalismalarimizi yaptik. Simdi ada bazinda uygulama çalismalarina basladik, dedik. Hazine mülkiyetinde olan 275 bin metrekarelik arazinin sosyal donati alani olarak kullanmak üzere hibe yapilmasina iliskin yetki yazimizi imzaladik, dedik. Inkilap ve Hekimbasi’nda bulunan orman vasfini yitirmis yaklasik 350 dönümlük alanda vatandaslarimizin tapu sorunlarini çözdük. Tabi Hekimbasi Mahallemizi de unutmadik. Burada av köskünün de bulundugu arazide tapu maliklerine baska bir yerden hazine tasinmazi önerecegiz. Buradaki kardeslerimiz de tapularina sahip olacaklar. Vatandasimiz ister kendi yapar, isterse bir müteahhit ile anlasir, isterse de TOKI eliyle buralari dönüstürebilir, dedik. Yine Dudullu Meydani ve Osmangazi Millet Bahçesi çevresinde yerinde dönüsüm yapacak, yasanabilir yeni alanlar olusturacagiz, dedik. Hamdolsun tüm bu müjdelerin hepsini o gün sizlere verdik" diye konustu.



"Biz de ona diyoruz ki; Kiliçdaroglu, söz uçar eser kalir eser"

“Biz öyle birileri gibi verdigi sözleri tutmayanlardan degiliz. Bugünün isini asla yarina birakmayiz” ifadelerini kullanan Bakan Kurum, “Kiliçdaroglu hani sana ‘söz’ diyor ya. Biz de ona diyoruz ki; Kiliçdaroglu, söz uçar eser kalir eser. Söz uçar proje kalir proje. Bunlarin eseri yok eseri. Ama biz milletimize söz veririz ve onu hemen yapariz. Her zaman söyledigimiz gibi yaparsa AK Parti yapar. Iki gün önce Büyük Istanbul Mitingi’mizin slogani neydi? Türkiye Sana Emanet. Bu millet 21 yildir Cumhurbaskanimiza emanet. Simdi de Sayin Cumhurbaskanimiz 85 milyon büyük Türkiye ailesine, aziz milletimize emanettir. Recep Tayyip Erdogan bizim mazimizdir, bugünümüzdür, yarinimizdir. 5 bin yillik tarihimizin, bin yillik Anadolu yürüyüsümüzün emanetidir. Üç kitada sehirler insa etmis, 7 iklimde çiçeklerle konusup bülbüllerle dertlesmis büyük bir ecdadin emanetidir. Sayin Cumhurbaskanimiz bize ‘Korkma, sönmez bu safaklarda yüzen al sancak’ diyen Mehmet Akif’in emanetidir. ‘Bagimsizlik benim karakterimdir’ diyen Gazi Mustafa Kemal’in emanetidir. ‘Yeter, söz milletindir’ diyen sehit Adnan Menderes’in emanetidir" dedi.

Kaynak: İHA