Atakum'da Depremzede Ailelere Moral Destegi

Samsun Atakum Belediyesi’nin öncülügünde düzenlenen "Sehrimde Dört Hafta Projesi" ile depremzede ailelere moral destegi verilirken, kentin tarihi ve önemli merkezleri de tanitilacak.

Atakum'da Depremzede Ailelere Moral Destegi
Samsun’un Atakum Belediyesi tarafindan sosyal, psikolojik ve hukuksal alanlarda kadinlara destek olmak amaciyla hizmete açilan Özgecan Kadin Danisma Merkezi’nde çalismalar devam ediyor. Kadinlarin toplum hayatinda karsilastiklari sorunlarla bas edebilmeleri için egitici, gelistirici, koruyucu; rehberlik ve rehabilitasyon hizmetlerinin sunuldugu merkezde “Sehrimde Dört Hafta” konulu etkinlik programi düzenleniyor. 20 anne ile 6-12 yas araliginda çocuklara yönelik hazirlanan programa, istege göre esler de katilabiliyor.

Etkinlikler dizisi

Proje kapsaminda iki farkli grupla; 4 hafta boyunca etkinlikler dizisi gerçeklestirilecek. Programin ilk etkinligi, Özgecan Kadin Danisma Merkezi’nde 17-18 Mayis tarihleri arasinda “Birlikte Egleniyoruz” basligi altinda düzenlenecek. ”Halat Çekme”, ”Çuval Yarisi”, “Mendil Kapmaca” gibi oyunlarin yer aldigi programda, katilimcilari eglenceli anlar bekliyor. Programda 2. hafta Tiyatro Sanatçisi Osman Dogan’in Nasreddin Hoca’yi canlandiracagi “Sanatla Bulusuyoruz Etkinligi” yer aliyor. Interaktif tiyatro oyunu, Özgecan Kadin Danisma Merkezi’nde 26 Mayis Cuma günü saat 16.00’da sahnelenecek. 3. hafta ise Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde 31 Mayis - 2 Haziran tarihleri arasinda “Birlikte Çikolata Yapiyoruz” etkinligi gerçeklestirilecek. Çikolata atölyesi, saat 10.00’da baslayacak Programda 4. hafta, 07-09 Haziran tarihlerinde düzenlenecek “Sehrimizi Taniyoruz” etkinligi yer aliyor. Baslangiç noktasinin Özgecan Kadin Danisma Merkezi olarak belirlendigi sehir turunda sirasiyla Atakum Sahili, Amisos Tepesi, Bandirma Gemisi ve Oyuncak Müzesi ziyaret edilecek. Sehir turu Sehit Ömer Halisdemir Parki’nda son bulacak.
Kaynak: İHA