AK Partili Zafer Sirakaya, 'Yurtdisindaki Seçmenlerimizin Sayisinin Minimum 2 Milyon Seviyelerine Ulasacagina Inaniyorum'

AK Parti Dis Iliskiler Baskan Yardimcisi ve Istanbul Milletvekili Adayi Zafer Sirakaya, “Ben yurt disindaki seçmenlerimizin 2018 yilinda göstermis olduklari 1 milyon 525 bin sayisindaki katilimin minimum 2 milyon seviyelerine ulasacagina yürekten inaniyorum. Cumhur Ittifakina verecekleri oy oraninin da çok daha üst seviyelere yansiyacagina yürekten inanmaktayim” dedi.

AK Partili Zafer Sirakaya, 'Yurtdisindaki Seçmenlerimizin Sayisinin Minimum 2 Milyon Seviyelerine Ulasacagina Inaniyorum'
14 Mayis cumhurbaskanligi seçimlerine sayili günler kala AK Parti Istanbul Milletvekili adaylari 3 bölgede çalismalarini hizlandirdi. AK Parti Dis Iliskiler Baskan Yardimcisi, Yurt Disi Türkler ve Akraba Topluluklar Komisyon Baskani ve milletvekili adayi olan Zafer Sarikaya çalismalarina Eyüpsultan ilçesinde devam etti. Sarikaya, Eyüpsultan Tokatlilar Dernegi’ni ziyaret ederek 14 Mayis cumhurbaskanligi seçimlerinde AK Parti ve Recep Tayyip Erdogan’a destek istedi. Ziyaretin ardindan yurt disindaki seçimlerle ilgili basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

“Yurt disindaki vatandaslarimizin sandiga gösterdikleri teveccühü yakinen gördüm”

AK Parti Milletvekili adayi Zafer Sirakaya, “Bildiginiz üzere son döneme kadar yurt disinda bulunmustum. Yurt disindaki vatandaslarimizin 27 Nisan itibariyle sandiga gösterdikleri teveccühü yakinen görme imkanim oldu. Bugün itibariyle 760 bin vatandasimizin sandiga gittigini, öyle görünüyor ki 14 Mayis tarihine kadar yurt disindaki vatandaslarimizin da geçen seneki seçimlere kiyasla yaklasik yüzde 20 veya yüzde 30 oraninda daha yogun bir sekilde sandiga gittiklerine sahit olacagiz. Yurt disindaki bu heyecanin aynisini da Türkiye’de de görmekten memnun oldugumu ifade etmem lazim. Özellikle Istanbul mitinginde insanlarin fevç fevç Cumhurbaskanimizin konusmasinin bitmis olmasina ragmen hâlâ sahaya girme noktasindaki heyecanlarini gördük” dedi.



“Yurt disinda katilimin 2 milyon seviyelerine ulasacagina inaniyorum”

Sirakaya konusmasinin devaminda, “Ayni sekilde dün Gaziosmanpasa’da ve bugün Eyüpsultan’da vatandaslarimizin yogun sekilde teveccühüyle karsilasiyoruz. Vatandaslarimiz özellikle esnaf ziyaretlerinde bizlere gönüllerini açiyorlar, kapilarini açiyorlar. Bu gördügümüz heyecan, azim ve kararlilik 14 Mayis için büyük bir müjdenin de beraberinde geldigini gösteriyor. Ben yurt disindaki seçmenlerimizin özellikle bu dönem içinde 2018 yilinda göstermis olduklari 1 milyon 525 bin sayisindaki katilimin minimum 2 milyon seviyelerine ulasacagina yürekten inaniyorum. Bu katilimla birlikte özellikle Cumhur Ittifakina verecekleri oy oraninin da çok daha üst seviyelere yansiyacagina yürekten inanmaktayim” ifadelerini kullandi.

“En güzel cevabi biz 14 Mayis günü sandikta verecegiz”

Eyüpsultan’daki ziyaretleriyle ilgili konusan Sirakaya, “Eyüpsultan’da da bir kez daha Tokat’imizin, memleketimin insanini, sevdamin baskenti olan insanlarin, beni gönüllerini açarak karsilamis olmalarini ve tüm bu çalismalarda yanimizda bulunmus olmalari ve yanimizda bulunmalarinin vermis oldugu heyecanin içerisindeyiz. Tokat, Anadolu demektir, Türkiye demektir. Türkiye insaniyla, Anadolu insaniyla, Tokat insaniyla Allah’in izniyle birlikte Türkiye’ye karsi farkli hesaplar içerisinde olanlara karsi en güzel cevabi biz 14 Mayis günü sandikta verecegiz ve bir kez daha Cumhurbaskanimizin balkon konusmasini yaparak tüm dünyaya hitap edecegi bir ortamin saglanacagini görecegiz” seklinde konustu.



“Cumhurbaskanimiza karsi özel bir sevgi var”

Eyüpsultan Tokatlilar Dernegi Baskani Cuma Ergün, “Genelde bizim Tokatlilar olarak, Tokat’imizda ve Istanbul’umuzda Cumhurbaskanimiza karsi özel bir sevgi var. Burada her zaman ekseriyetle buna bir baglilik var. Milletvekilimizin de ayni sekilde siyasetin içinde olmasi bizim sevgimizi bir nebze ve kademe daha artiriyor. O yüzden Allah’in izniyle vekilimizin yanindayiz. Insallah ülkemize hayirli ugurlu olur” diye konustu.

Kaynak: İHA