Siirt Valisi Hacibektasoglu, 1994 Yilinda Sehit Edilen Köy Korucusunun Anma Programina Katildi

Siirt Valisi Osman Hacibektasoglu, merkez’e bagli Sagirsu köyünde 1994 yilinda bölücü terör örgütü PKK tarafindan sehit edilen güvenlik köy korucusunun anma programina katildi.

Siirt Valisi Hacibektasoglu, 1994 Yilinda Sehit Edilen Köy Korucusunun Anma Programina Katildi
Siirt merkeze bagli Sagirsi köyünde 1994 yilinda bölücü terör örgütü ile girilen çatismada sehit edilen güvenlik korucusu Mehmet Sadik Artun, için mezari basinda düzenlenen tören, Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi.

Siirt Il Müftüsü Vahap Kapicioglu tarafindan okunan duanin ardindan Vali Osman Hacibektasoglu, bütün sehitleri ve kahraman gazileri rahmetle ve minnetle andiklarini belirtti.

Terör örgütünün hiçbir zaman amacina ulasmayacagini ifade eden Vali Hacibektasoglu, "Sehitler bizim huzurumuz için vatanimiz için bayragimiz için canlarini feda etmekten çekinmediler. Vatan düsmanlari çesitli oyun ve tuzaklariyla hiçbir zaman basarili olamayacaklardir” dedi.

Sehidin oglu ve Siirt Güneydogu Anadolu Sehit ve Gazi Aileleri Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Ahmet Artun da, Vali Hacibektasoglu ile Il jandarma Komutani Tuggeneral Emrullah Büyük, beraberindeki heyete katilim ve desteklerinden dolayi tesekkür etti.

Mezarliktaki anma töreninin ardindan köy meydanina geçen Vali Hacibektasoglu köy muhtari ve köylülerle sohbet etti, köyün sorun ile talepleri dinledi.

Vali Hacibektasoglu köydeki çocuklarla da yakindan ilgilenerek, kendileri ile bir süre sohbet etti; çesitli oyuncaklar dagitti.

Vali Hacibektasoglu, daha sonra Sagirsu Jandarma Karakol Komutanligini ziyaret ederek, seref defterini imzaladi. Bölgede yürütülen çalismalar hakkinda bilgi aldi.
Kaynak: İHA