Samsun TSO'da Odalar Arasi Isbirligi Görüsüldü

SAMSUN – Samsun Ticaret ve Sanayi Odasi (TSO) Yönetim Kurulu, Gürcistan’in Acara Ticaret ve Sanayi Odasi (TSO) Baskani Giorgi Romanadze ve Poti TSO Baskani Aleksandre Tsulaia ile odalar arasi isbirligi konulari görüstü.

Samsun TSO'da Odalar Arasi Isbirligi Görüsüldü
Samsun TSO Yönetim Kurulu Baskani Salih Zeki Murzioglu, bu yil 7’incisi düzenlenen Samsun Insaat, Insaat Malzemeleri, Asansör, Tesisat, Isitma, Sogutma, Havalandirma, Dogalgaz ve Teknolojileri Fuari’ni ziyaret ve ikili is görüsmelerinde bulunmak üzere kente gelen Gürcistan’in Acara Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Giorgi Romanadze ve Poti Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Aleksandre Tsulaia’yi makaminda kabul etti. Samsun TSO Meclis Baskani Haluk Akyüz ve Yönetim Kurulu Üyeleri Kerem Tüfekçi ve Zafer Dilmen’in de bulundugu ziyarette odalar arasi ikili isbirlikleri görüsüldü.

Murzioglu: “Ortak isbirliklerine haziriz”

Ziyaretten duydugu memnuniyeti ifade eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Baskani Salih Zeki Murzioglu, Samsun’un ekonomik yapisi ve öne çikan sektörleri hakkinda mevkidaslarina bilgi verdi. Sinir komsusu olan Gürcistan’la geçmisi çok eskiye dayanan iyi iliskiler içinde olduklarini belirten Baskan Murzioglu, ”Öncelikle sizleri kentimizde agirlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu toplantimizin fikir alisverisi yapma ve ayni zamanda iki ülke arasindaki ticari iliskilerin gelistirilmesi açisindan çok büyük fayda saglayacagini umut ediyorum. Iki ülkenin ortak hedefleri ve tarihten gelen isbirlikleri var. Sizlerle çok iyi olan ticari iliskilerimizin yapacagimiz isbirlikleriyle daha ileri seviyeye tasiyacagimiza inancim tam. Oda olarak ticari isbirligimizi gelistirmek adina da elimizden gelen çabayi göstermeye haziriz” dedi.



“Sizlere her zaman kapimiz açik”

Samsun’da bulunmaktan dolayi duyduklari memnuniyeti ifade eden Acara TSO Baskani Giorgi Romanadze ve Poti TSO Baskani Aleksandre Tsulaia ise, “Türkiye bize en yakin ülke. Çok da güzel ticari iliskilerimiz var. Sizlerin tecrübelerinizi, birikimlerinizi ve imkanlarinizi biliyoruz. Türkiye’den gelen is insanlarina da her zaman yardimci olmaya çalisiyoruz. Sizleri kendi vatandaslarimizdan ayirmiyoruz. Iki ülke arasinda da is insanlarimiza katki ve firsat saglayan ticari anlasmalar da var. Ama bunlardan hala haberdar olmayan is insanlarimiz var. Is insanlarimiza bunlari anlatiyoruz. Sizlere her zaman kapimiz açik. Sizlerin de dedigi gibi amacimiz, yapacagimiz isbirlikleriyle güçlü olan isbirliklerimizi daha da ileriye tasimak” diye konustu.

Gürcistan Acara TSO Genel Sekreteri Ednar Bolkvadze ve Baskan Danismani Lasha Bolkvadze’nin de hazir bulundugu ziyarette Murzioglu ve Akyüz, misafirlerine ani takdiminde bulundu. Romanadze ve Tsulaia ise misafirperverliklerinden dolayi tesekkür etti.
Kaynak: İHA