Samsun Büyüksehir'de Hedef 'Sifir Atik'

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, kurduklari Mobil Atik Getirme Merkezleriyle ‘Sifir atik’ bilincinin yayginlastirilmasi ve farkindaligin arttirilmasini hedeflediklerini söyledi.

Samsun Büyüksehir'de Hedef 'Sifir Atik'
Gelecek nesillere temiz ve gelismis bir Türkiye ile yasanabilir bir dünya birakmak amaciyla Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in öncülügünde gerçeklestirilen ‘Sifir Atik Projesi’ kapsaminda Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan bir dizi çalisma gerçeklestiriliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi, atiklarin kaynaginda ayristirilarak toplanmasi ve geri dönüsüm konusunda farkindalik olusturulmasi için çalismalarina devam ediyor. Çalismalar kapsaminda daha önce kentin farkli noktalarina 9 adet Mobil Atik Getirme Merkezi kurulmustu. Kavak ve Ayvacik ilçesine de Mobil Atik Getirme Merkezi yerlestirilmesiyle sayi 11’e yükseltildi.

Bu çalisma ile vatandaslarin evlerinde ayristiracaklari kagit, cam, metal, plastik, elektrikli esyalar, piller ve bitkisel yaglar gibi atiklarin geri dönüsümünün saglanmasi amaçlaniyor. Samsun Büyüksehir Belediyesi’nce temin edilen ve konuslandirilan Mobil Atik Getirme Merkezlerine biriktirilen atiklarin toplanmasi, tasinmasi, geri kazanimi is ve islemleri ise ilçe belediyeleri tarafindan yürütülecek. Toplanan atiklar geri dönüsüme kazandirilacak. Ayrica vatandaslar Mobil Atik Getirme Merkezlerinin konum bilgilerine Samsun Mobil Uygulamasi içerisinde yer alan ‘Atigim Var!’ sekmesinden de anlik olarak ulasilabilecek.

“En büyük kazanç dogaya”

Mobil Atik Getirme Merkezleriyle ‘Sifir atik’ bilincinin yayginlastirilmasi ve farkindaligin arttirilmasini hedeflediklerini dile getiren Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Atmis oldugumuz her adim gerçekten çok önemli. Mobil Atik Getirme Merkezlerimiz ile geri dönüstürecegimiz her sey ile en büyük kazanci dogaya sagliyoruz. Bütün vatandaslarimizdan geri dönüsüme katki vermelerini bekliyoruz. Çünkü daha saglikli bir çevre, toplumun bütün fertlerinin katilimiyla daha mümkün olacaktir" dedi.

Kaynak: İHA