Merak Üzerine Çiktigi Daglik Alanda, Gölge Bulamayinca Kendini Agaçlara Adadi

Konya’da 2 yil önce gezmek için çiktigi dagda dinlenebilecegi bir agaç gölgesi bulamayan ’ormanci baba’ lakabiyla taninan Kazim Uslu, is çikisi ve hafta sonu daglik alandaki agaçlari budayip, etrafini temizledikten sonra odun atesinde demledigi çayini içiyor. Babasini rüyasinda gördükten sonra alandaki tüm agaçlarin bakimini yapma hedefi olan Uslu, “Gelecege bir nefes olmak için dogaya katkimi sonuna kadar sürdürecegim” dedi.

Merak Üzerine Çiktigi Daglik Alanda, Gölge Bulamayinca Kendini Agaçlara Adadi
Istanbul’dan Konya’ya 2 yil önce tasinan ve evinin yakinlarinda bulunan daglik alana gezmek için çikan 52 yasindaki Kazim Uslu, dinlenmek için bir agacin yanina oturdu. Budanmadigi için agacin gölgesinden faydalanamayan Kazim Uslu, yaninda bulunan malzemeleri ile agaci budadi. Bir süre sonra evine dönen Uslu, gece rüyasinda rahmetli babasini kendi budadigi agacin yaninda görmesi üzerine karar aldi. Bir sitede bahçivanlik yapan Kazim Uslu, mesai sonrasi ve hafta sonlari daglik alanda bulunan agaçlarin çevresinde bulunan zararli çalilari temizleyip budayarak bakimini yapmaya basladi.

’Ormanci baba’ olarak taninan Uslu bugüne kadar 150’yi askin agacin bakimini yaparken, agaçlarin bakimindan sonra ise dogal ortamda demledigi çayini içip dinlendikten sonra evine dönüyor. Yaptigi agaç bakim çalismalarina ait görüntülerini sosyal medyaya yükleyen Uslu, agaç sevgisini insanlara asilamak için farkindalik olusturmaya çalisiyor.

“Agaçlarin bakimini yapiyorum, çünkü doga bizim nefesimizdir”

Dogal ortamlarda vakit geçirmeyi sevdigini ve agaç bakimlarinin kendine terapi gibi geldigini söyleyen Kazim Uslu, “Ben bir agacin bakimini yaptigim zaman onunla konusuyor gibi oluyorum, bana terapi oluyor. Bundan 2 yil önce Konya’ya yerlestim. Bu daglarda ne var, ne yok diye bir gezmeye çiktim. Yukari daglarda aliç agaci vardi. Perisan bir vaziyetteydi ve bir soluklanmak için gölgesine oturmak istedim ama oturacak yer yoktu. Yanimda da ekipmanlarim vardi hemen agacin etrafini temizledim. Daha sonra eve gittim yattim ve rüyamda rahmetli babami gördüm, o temizledigim agacin altina oturmus ve yaninda da bir posette aliç vardi. Yanina gidip ‘baba burada ne yapiyorsun’ dedigimde ‘agacin altini güzel yapmissin, meyvemizde hazir, sayende yiyorum. Allah razi olsun’ dedi.

O anda uyandim ve duygusal bir an yasadim. Ben o günden sonra bu daglarda binlerce aliç ve çitlembik agaçlarinin bakimlarini yapmak için sivadim kollari. Su ana kadar 150’yi askin agaç bakimi yaptim ki bunlar dikenli agaçlar, elbiselerim yirtiliyor bazen. Günübirlik is çikisinda, is yerim buraya da yakin olunca gelip agaçlarin bakimini yapiyorum. Çünkü doga bizim nefesimizdir” dedi.



“Ben dogaya katkimi sonuna kadar sürdürecegim”

Farkli yöntemlerle doga sevgisini asilamak istedigini belirten Kazim Uslu, “Benim hedefim buradaki bütün agaçlarin bakimi yapmak. Insanlar da bize bir lakap takti ’ormanci baba’ diye. Güzel bir teveccüh gördük. Kendim video çekiyorum ve yaptigim agaç sevgini insanlara asilamak için bunlari da eglenceli hale getirdim. Videolari bazen hizlandiriyorum bazen de müzik ekliyorum. O sekilde insanlar da izliyor. Gelecege bir nefes olmak için dogaya katkimi sonuna kadar sürdürecegim” seklinde konustu.



“Bu daglar mahlep ve aliç agaçlarini çok seviyor”

Uslu, mahlep agaci yetistirmeyi sevdigini de söyleyerek, "Bu agaç kurakligin düsmanidir. Bir yerde mahlep agaci varsa orada kuraklik olmaz. Bu daglarda 5 bin tane mahlep agaci yetistirilsin çok faydasi olur. 1 mahlep agacindan ise bir sezonda bin tane mahlep agaci çikar. Bununla ilgili benim bir çalismam var eger destek alirsam iyi olur. Bu daglar mahlep ve aliç agaçlarini çok seviyor. Ayrica aliç agaçlari meyvesi çiktigi zaman, buraya gelen emekli amcalarimiz bu meyveleri topluyor daha sonra satiyor ve kendilerine ek gelir olarak faydasi oluyor. Ben isterim ki, bu abilerimiz gelsin bana yardim etsinler birlikte bu agaçlarin bakimlarini yapalim. Yani bu is gönül isidir” diye konustu.

Kaynak: İHA