Kepez'in Okul Yatiriminda Yüzü Gülüyor

Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü döneminde devlet, belediye ve hayirsever isbirligiyle 140 okulun yapildigi ilçeye, bir okul binasi daha kazandirildi.

Kepez'in Okul Yatiriminda Yüzü Gülüyor
Nüfusu 608 bini geçen Antalya’nin Kepez ilçesinde, mahallelerin okul ihtiyaci, merkezi idare ve yerel yönetim isbirligiyle karsilaniyor. Kepez Belediyesi de, okul arsasi üreterek, arsalarini Milli Egitim Bakanligi’na bagislayarak ilçeye yeni okul yatirimlarinin gelmesinin önünü açiyor. Baskan Hakan Tütüncü’nün göreve geldigi 2009’dan bugüne devlet, belediye ve hayirseverlerin güçlerini birlestirmesiyle Kepez ilçesine 140 okul binasi yapildi.

Nüfusu artan mahallelere yeni okul

Mülkiyet sorunlari çözülen gecekondularin yerine yüksek katli konutlarin yapilmasiyla nüfusu artan mahallelerin okul sorunu da çözülüyor. Baskan Tütüncü döneminde orman vasfini kaybetmis hazine arazileriyle (2B) ilgili mülkiyet sorunu çözülen Esentepe Mahallesi’ne yeni bir okul binasi kazandirildi.

Esentepe’ye 24 sinifli ilkokul

Kepez Belediyesinin mülkiyetle ilgili sorunlarini çözdügü 5400 Sokak’taki imar planinda okul alani olan ve hazineye ait 4 bin 251 metrekarelik arsaya 24 sinifli ilkokul binasini insa edildi. Antalya Valiligi Yatirim Izleme Baskanligi (yikob) tarafindan ihalesi gerçeklestirilen okulun temel atma töreni 23 Eylül 2022’de yapilmisti.

6 ayda okul yükseldi

Baskan Hakan Tütüncü’nün ev sahipligi yaptigi törene Antalya Valisi Ersin Yazici, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Ibrahim Aydin ile Kepez Kaymakami Nusret Sahin katilmisti. Yüklenici firma, 6 ay gibi kisa bir sürede okulun insasinin büyük oranda tamamladi. Ince isçiligi, tefrisati ve çevre düzenlemesinin yapilmasiyla da okul egitime hazir hale gelecek.

Bölgenin ihtiyacini karsilayacak

Baskan Hakan Tütüncü, bölgenin okul ihtiyacini karsilayacak olan 24 sinifli Esentepe Mahallesi ilkokulunun 2023-2024 egitim ve ögretim döneminde hizmete açilacagini ifade etti.



“En çok okul yatirimindan mutlu oluyoruz”

Mahalle sakinlerinin, merkezi yönetimden en önemli talebinin okul oldugunu hatirlatan Tütüncü, “Milli Egitim Bakanligi’na, en çok okul arazisi üreten, bu arazilerin hukuki sorunlarini çözen bir belediyeyiz. Bu anlayisla devlet, belediye ve hayirsever isbirligiyle ilçemize son 14 yilda 140 okul kazandirdik. Yeterli mi? Degil Bu sayiyi artirmak için yogun bir gayretin içerisindeyiz. Ilçemize yeni okullar kazandirmak en çok sevdigimiz yatirim. Bu anlayis ve Hükümetimizin destegi ile Kepez’imize yeni ve nitelikli okul binalari kazandirmaya devam edecegiz” açiklamasini yapti.
Kaynak: İHA