Güzel Kokusuyla Rengarenk Çiçegi Ile Sakura Agaci

Konya’da Kyoto Japon Parki’nda bulunan ve Japonya’nin en önemli simgelerinden olan sakura agaçlari rengarenk çiçek açti.

Güzel Kokusuyla Rengarenk Çiçegi Ile Sakura Agaci
Konya Kyoto Japon Parki’ndaki sakura agaçlari çiçek açti. Japon kiraz agaci olarak bilenen bu agaç Nisan ayinin ortalarinda çiçek açmakta Mayis ayinin baslarinda ise çiçeklerini dökmektedir. Bahari müjdeliyor olusu, çiçek açtiktan yaklasik 10 gün sonra çiçeklerini dökmeye basliyor olusu ve diger kiraz agaçlari gibi meyvesi olmamasi sakura agacinin en bariz özelliklerini olusturuyor. 2010 yilinda Konya Büyüksehir Belediyesi ile Japonya’nin Kyoto sehrinin kardes sehir iliskileri çerçevesinde yapimina baslanan Kyoto Japon Parki’nda onlarca sakura agaci görmek mümkün. Kyoto Japon Parki’nin yani sira sehirde bulunan pek çok parkta da bu agaçlar bulunuyor. Japonya’nin en büyük simgelerinden biri olmasi nedeniyle bu agacin tohumlarin ülke disina çikarilmasi yasak. Sakura agacinin tohumlari, sadece dostluk ve 2 ülke arasindaki iliskileri gelistirmek amaciyla 9 ülkeye gönderildigi biliniyor. Çiçekleri ile sakura agaci görenleri kendine hayran birakirken, fotograflar tutkunlarinin da ugrak yerlerinden biri haline geldi.

“Pembe pembe çiçekleri var, güzel kokuyor”

Konya’da yasadigini ve firsat buldukça Kyoto Japon Parki’na gelen Zeynep Köreken Dartici, “Tramvaya bindik hemen önünde indiriyor. Burayi görmek için geldik çünkü bahar mevsiminde her yer sakura çiçegi ile doluyor. Çok güzel, fotograflarini çekecegiz, vidolarini çekecegiz paylasacagiz biz de. Sakura çiçegi bir Japon çiçegidir. Hatta kiraz çiçegi olarak biliyoruz. Japonya’da yetisiyor normalde Konya’da da yetisiyormus. Burayi sonradan yaptilar, güzel yaptilar. Pembe pembe çiçekleri var, güzel kokuyor. Kendine has bir havasi var. Mutlaka görülmesi gerekiyor. Yagmur gibi pembe pembe çiçekler döküyordu onu vidoya çekiyordum” dedi.

Serpil Dartici, çok begendikleri ilk defa görmedigini ifade ederek, “Konya’da yasadigim için her sene geliyorum buraya. Dünürümü getirdim gezmeye, ona göstermek için. Çok güzel gezilecek bir yer” diye konustu.

Sahane buldugunu Japonya’ya gitmeyi çok istedigini söyleyen Sidika Özsen, gitmesine gerek kalmadigini belirtti.

Kaynak: İHA