Bitlis'te 4 Bin 600 Ögrencinin Geri Dönüsüm Malzemeleriyle Yaptigi Eserler Sergilendi

BITLIS – Bitlis’in Tatvan ilçesinde “sifir atik” projesi çerçevesinde 4 bin 600 ögrencinin geri dönüsüm malzemeleriyle yaptigi 3 bin eser sergilendi.

Bitlis'te 4 Bin 600 Ögrencinin Geri Dönüsüm Malzemeleriyle Yaptigi Eserler Sergilendi
Milli Egitim Bakanligi ile Deniz Temiz Dernegi (TURMEPA) tarafindan "Denizlerin Önemi, Sifir Atik, Sifir Atik Mavi ve Bilimsel Proje Hazirlama" programi çerçevesinde Tatvan’daki okullarda 4 bin 600 ögrenci ve 460 ögretmene yönelik seminer düzenlenmis, seminerlerden sonra ögretmen ve ögrenciler topladiklari geri dönüsüm malzemeleriyle birbirinden farkli eserler tasarlamisti. Üç ayda tasarlanan geri dönüsüm malzemelerinden olusan 3 bin eser, Tatvan Belediyesi Fuar Sergi Salonu ve Kongre Merkezi’nde sergilendi. 26 okuldaki 5 bine yakin ögrenci ve ögretmenin 3 bin eser çikardiklarini söyleyen TURMEPA Genel Müdür Yardimcisi Mine Göknar, “Sifir Atik projemizle ilgili Tatvan ilçesinde ögrencilere 3 aydir egitim veriyoruz. Bu egitimlerin sonunda ögrencilerden ögrendiklerini, kazanimlarini sergilemeleri için de bir sergi yapmalarini arzu ettik ve bu ulastigimiz 26 okuldaki 5 bine yakin ögrenci ve ögretmen bu 3 bin eseri yapti. Hepsi çok özveriyle çalisti ve 3 ayda 4 bin 600 ögrencinin 3 bin eser ortaya çikarmasi gerçekten ciddi bir sayi. Dolayisiyla hem ögretmenlerimize, hem ögrencilerimize hem Milli Egitim Müdürümüze ve Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügümüze tesekkür ediyoruz” dedi.

Çevremize daha duyarli nesillerin yetismesi amaciyla büyük bir emek sarf edildigini söyleyen Bitlis Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ise “Ögrencilerin bu proje çerçevesinde topladiklari geri dönüsüm malzemeleriyle dünyamizi, suyumuzu, havamizi kirleten parçalarla nadide eserler ortaya koymuslar. Bu 3 aylik zaman zarfinda bin 600 ögrencimize, 460 ögretmenimize egitimler verildi ve bu egitimlerin sonucunda bir sifir atik farkindaligi olusturuldu. Bu farkindalikla da bizim çevremize daha duyarli nesillerin yetismesi amaciyla büyük bir emek sarf edildi. Bu tür etkinlikler gerçekten de çevre duyarliligini biraz daha fazla arttiracaktir. Ben bu organizasyonda emegi geçen herkese cani gönülden tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA