Bir Aydir Hastanede Yatan Berlusconi'den Ilk Mesaj

Italya Eski Basbakani ve iktidar ortagi Forza Italia’nin lideri Silvio Berlusconi, bir aydir tedavi gördügü hastaneden yayinladigi video mesajla partisinin milletvekillerine seslendi.

Italya Eski Basbakani ve iktidar ortagi Forza Italia’nin lideri Silvio Berlusconi hastaneye kaldirilmasindan bir ay sonra ilk kez açiklamalarda bulundu. Hastane odasindan yayinladigi video mesaj ile destekçilerine seslenen 86 yasindaki Berlusconi, lideri oldugu iktidar ortagi Forza Italia’nin milletvekillerine destekleri için tesekkür ederek, “Son birkaç hafta dahi asla durmadim” dedi.

Takim elbise giyen Berlusconi, “Parti’nin yeni yapisi üzerinde çalistim, sizlerle çalismaya ve özgürlük mücadelemizde sizlerle birlikte savasmaya hazirim” ifadelerini kullandi.

Berlusconi’nin video mesaji Milano’daki parti genel merkezinde yogun katilimla izlendi. Parti üyeleri, eski Basbakaninin konusmasinin ardindan Berlusconi’yi dakikalarca alkisladi.

2020’de korona virüse yakalanan Berlusconi, son yillarda defalarca hastaneye kaldirildi. Son olarak 27 Mart’ta kontrol amaciyla San Raffaele Hastanesi’ne kaldirilan Berlusconi, 30 Mart’ta taburcu edilmisti. Berlusconi, daha sonra da akciger enfeksiyonu nedeniyle 5 Nisan’da hastaneye kaldirilmis, bir süre sonra lösemi oldugu açiklanmisti. Berlusconi, iki hafta kaldigi yogun bakimdan 16 Nisan’da çikarilmisti.

Forza Italia, 4 kez basbakanlik yapan Silvio Berlusconi tarafindan 1993 yilinda kuruldu.
Kaynak: İHA