Anamur'daki Hortum Evleri Savas Alanina Çevirdi

İçel’in Anamur ilçesinde dün sabah saatlerinde meydana gelen 13 kisinin yaralandigi ve yaklasik 2 bin dönüm seranin zarar gördügü hortum felaketi evleri de vurdu. Akarca Mahallesi Oguz Apartmaninda bulunan bazi evler, savas alanina dönerken, vatandaslar can kayiplari olmadigi için mutlu olduklarini ancak büyük maddi hasar yasadiklarini anlatti.

Anamur'daki Hortum Evleri Savas Alanina Çevirdi
İçel’in Anamur ilçesinde firtina ile birlikte ortaya çikan hortum, ilçeye bagli Sultan Alaaddin, Akarca ve Ören mahallelerinde seralari yikti, çatilari uçurdu, bir is yerini yikti, bir tiri devirdi, bir hafif ticari araci da ters döndürdü. 13 kisinin hafif sekilde yaralandigi felakette, yaklasik 2 bin dönüm seranin zarar gördügü ögrenildi. Bugün Çevre ve Sehircilik Müdürlügü ile Anamur Belediyesi ekipleri tarafindan zarar gören evlerde hasar tespit çalismalari baslatildi. Akarca Mahallesi Oguz Apartmani sakinleriyle bir araya gelen Anamur Belediye Baskani Hidayet Kilinç, vatandaslara geçmis olsun dileklerinde bulunarak, gereken her seyi yapacaklarini kaydetti.



"Hasar tespit çalismalari basladi"

Olayla ilgili açiklamalarda bulunan Kilinç, "Gelmis geçmis en büyük hortum felaketini yasadik. 2 bin dönüme yakin muz seramiz, 25-30 civarinda evde hasar meydana geldi. Bugün de Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügündeki arkadaslarimiza resmi tespiti yaptiracagiz hem de mal müdürlügündeki ekiplerimiz geldi. Onlar zarar ziyan tespiti yaptiktan sonra ilgili yetkililere bildirip, yardim noktasinda neler yapilabilir, Cumhurbaskanimizin dün de söz verdigi gibi yardim noktasinda gerekli çalismalari yapmaktayiz. Dün zaten belediye olarak, ön tespit yapmistik bir hazirlik noktasinda. Devletimiz büyüktür, vatandaslarimizin yaralarini saracak insallah" dedi.



"Kapilari söküp arka tarafa atmis"

Evi zarar gören vatandaslardan Hüsamettin Zeybek, "Ben isteyken esim aradi evde hortum oldu diye. Kosarak geldim ve görecek bir sey yoktu. Çocuklarimda herhangi bir hasar yok sadece maddi hasarimiz vardi. Buna da sükür. Gördügünüz gibi evimizde kapi, penceremiz kirilmis, esyalar bir birine girmis. Baska da yapacagimiz bir sey yok. Allah’tan geldi diyoruz. Hortum ön taraftan basinç yapmis, muhtemelen tüm kapilari sökerek, arka taraftan çikartma yapmis. Ilk önceki hali bundan daha beterdi. Çocuklar basinçtan etkilenmisler çekyatin üzerine yatmislar. Anneleri de çocuklara zarar gelmesin diye üstüne yatmis öyle kurtulmuslar" ifadelerini kullandi.

"Telefon diregine sarildim"

Evi zarar gören Halil Yildirim ise hortum esnasinda serada dut topladigini belirterek, "Seradan kaçtim buraya geldim, üstümü degismek için gelecek hali yok. Bu sekilde iste gördügünüz gibi. Can zayiatimiz yok. Ama iste maddi hasar var. Göründügü gibi her sey. Serada çatirtilar oldu. Hanima hemen ’sera göçüyor, atindan çikalim’ dedim. Yagmur, kovadan bosalir gibi yagiyordu. Disariya çiktik, telefon diregine sarildim. Yandaki seralar göçtü benim serada az hasar var. Arabanin birisini ters çevirdi atti. Baska bir komsunun agaç merdiven düstü. Üstümüzü degisecegiz diye döndük geldik. Burasi da böyle" seklinde konustu.

Öte yandan, ilçede zarar gören elektrik direkleri yetkililer tarafindan onariliyor.
Kaynak: İHA