AK Parti'li Inan'dan Millet Ittifaki Afislerine Gönderme

AK Parti Gençlik Kollari Genel Baskani ve Izmir 2. Bölge Milletvekili adayi Eyyüp Kadir Inan, Millet Ittifaki’nin "Izmir hakkini alacak" seklindeki seçim sloganini elestirerek hükümet tarafindan Izmir’e yapilmak istenen her projenin CHP’li belediyelerin açtigi davalar neticesinde yargi yoluyla engellenmeye çalisildigini söyledi.

AK Parti'li Inan'dan Millet Ittifaki Afislerine Gönderme
Seçim çalismalari çerçevesinde Konak ilçesinde Izmir Alsancak Limani’nda demirleyen Türkiye’nin en büyük savas gemisi TCG Anadolu’yu ziyaret eden ve vatandaslarla bir araya gelen AK Parti Gençlik Kollari Genel Baskani ve Izmir 2. Bölge Milletvekili adayi Eyyüp Kadir Inan, vatandaslarla tek tek selamlasti. Alsancak Limani’ndan Gündogdu Meydani’na kadar uzanan kuyruktaki vatandaslarla bol bol fotograf çektiren Inan, Izmirlilerin talep ve önerilerini de dinledi. Ardindan Konak Meydani’na giderek Gençlik ve Spor Bakanliginin tanitim TIR’ini ziyaret eden Inan, AK Parti Milletvekili adayi Sait Basdas ile birlikte masa tenisi oynadi. Ilk Kursun Aniti’nda gençlerle sohbet eden ve AK Parti hükümetinin 20 yildir gençler için yaptigi çalismalari anlatan Inan, ardindan ise Kemeralti esnafini ziyaret etti. Millet Ittifaki’nin "Izmir hakkini alacak" seklindeki seçim sloganini elestiren Inan, "Bu zamana kadar CHP’li Izmir Büyüksehir Belediyesinin ve CHP’li ilçe belediyelerinin Izmir’de baslayip bitirdigi tek bir proje yok. Simdi Izmir’in her yerine afisler asmislar, üzerinde ‘Izmir hakkini alacak’ yaziyor. Bu zamana kadar ne yapmislar da simdi yapacaklar? Biz yapmaya çalistikça sen engel olmaya çalismiyor musun? Karsiyaka Stadyumunu, körfez geçisini sen engellemiyor musun? Konak tünelleri yapilirken, sehir hastanesi yapilirken engellemek için elinden geleni yapmadin mi? Engel olan sensin. Sonra gelip ‘Izmir hakkini alamiyor’ diyorsun. Biz yapmaya çalistikça sen engel oluyorsun. Yillarca bu sehri diger illerden geriye biraktiniz. Izmir sizden hakkini nasil alsin?” dedi.



"Bizim bir tane amacimiz var"

Konak programi sonrasinda Izmir’in Bayrakli ilçesinde düzenlenen mitingde vatandaslara seslenen Baskan Inan, muhalefetin Izmir milletvekili aday listesini elestirerek söyle konustu: “Bayrakli sokaklarinda büyüdük, Bayrakli sokaklarini iyi biliyoruz. Biz hizmet edenin her zaman yanindan olduk, her zaman yaninda olmaya da devam edecegiz. Fakat burasi ilçe oldugu günden beri biliyorsunuz CHP tarafindan yönetiliyor. Iste Alparslan, Cengizhan Mahallesi yukarida. Bu CHP’li belediyelerinin bir tane baslayip bitirdigi icraat gördünüz mü? Yapmadilar, önemsediler. Fakat Genel Baskan Yardimcimiz Hamza Dag basta olmak üzere AK Parti kadrolarinin her zaman gündemi Bayrakli ve Bayraklili gençlerimiz oldu. Bizim tek bir amacimiz var, o da büyük ve güçlü Türkiye’nin yürüyüsünü devam ettirmek. Bizim bir tane amacimiz var o da Cumhurbaskanimizin liderliginde Türkiye’nin refahini ve bu gençlerimizin daha güçlü bir ülkede yasamasi için bunu sürdürmek. Son 20 yilin tüm kazanimlarini kalici olmasi için çok önemli. O nedenle AK Parti’mizi, milletin partisini Bayrakli’nin partisini yeniden iktidar yapmamiz gerekiyor. Biz bu heyecanla yola çiktik ve bu mücadeleyi sürdürüyoruz."

"Terörün tahakkümü altinda kaldilar"

Millet Ittifaki’nin PKK ve FETÖ terör örgütü ile kirli iliskiler pesinde oldugunu ve Izmir’de farkli, baska kentte farkli konustuklarini söyleyen Inan, “Karsimizda o kadar kirli iliskiler içine girmis, o kadar terör tahakkümü altina girmis ittifak var ki, insan üzülüyor. Çünkü terörle mücadele etmek sadece iktidar partilerinin isi degildir. Bizim muhalefetimiz maalesef terörün tahakkümü altinda kaldi. Bugün disardaki alçaklar 15 Temmuz’un mimarlari fare gibi Amerika’ya kaçtilar. Bugün 14 Mayis’ta kimin kazanmasini istiyorlar? Kemal Kiliçdaroglu’nun. Bugün PKK denen alçak terör örgütü Kiliçdaroglu’nun kazanmasini istiyor. Bir ülkenin ana muhalefeti kendini bu pozisyona düsür mü? Bir de Izmir sokaklarina geldiklerinde Alsancak’ta Izmir Marsi okumayi bilirler. Bunlar Izmir’e gelip Izmir Marsi okur, baska kente gittiginde de ‘Daglara Gel Daglara’ diye sarki söylerler. Bu kadar iki yüzlüler. Bunlar Mustafa Kemal Atatürk’le ve devletin kurulus felsefesindeki parti olmaktan çoktan çiktilar. Istikametleri kayboldu. Bugün CHP’nin ne Kuvay’i Milliye alakasi vardir ne de bu devleti kuran iradeye alakasi vardir. Bunlar artik FETÖ ve PKK ile eylem ve söylem birligi içerisinde olan bir partidir. O nedenle 14 Mayis’taki seçimde biz sadece seçim kazanamayacagiz. Iki tane oy alacam diye terörden tirsan, ezik kalmis, iki lafi söyleyemeden kendini sessize almis siyasetçileri de ülkemizin gelecegi ve çocuklarimiz için siyasetten tasviye etmemiz lazim. Eger biz bunu yapmazsak terörle isbirligi yapmayi siradanlastirirlar” ifadelerine yer verdi.

"Izmir’i siyasi laboratuvar haline dönüstürdüler"

Düzenlenen mitingin ardindan Bayrakli Cengizhan Mahallesi’nde vatandaslarla bir araya gelen Baskan Inan, sunlari söyledi: “Burasi Izmir. Yillarca cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk üzerinden CHP’ye oy vermis hemserilerimizi istismar ettiler. CHP’ye gönül vermis hemserilerimiz de bunlara kredi tanidi. Hem yerel seçimde hem de genel seçimde çok destek verdi. 20 yildir Izmir’i yönetiyorlar, kentin geldigi hal belli. Izmir’de baslayip da bitirdikleri bir proje bile yok. Simdi yerel seçimleri bir kenara birakalim. AK Parti’den 1. sira milletvekili adayiyim. 30 yasindayim. Cengizhan ve Alparslan Mahallesi sokaklarinda çocuklugum geçti. Izmir’i de çok iyi biliyorum. 2 yildir da AK Parti Gençlik Kollari Genel Baskanligi yapiyorum. Peki onlar kimi aday gösterdi? 2009 yilindan bu yana o hain FETÖ elebasi Fetullah Gülen’e övgüler düzen, Atatürk’e ’Diktatör’ diyen birisini geldiler liste basina koydular. Öte yandan ’Kuvay’i Milli’ye sehri, Hasan Tahsin’lerin Fethi Sekin’lerin sehri Izmir’ diyoruz, TSK’ya, askerimize ’Katil’ diyen bir kadini gelip Izmir’den milletvekili listesine koyuyorlar. Öte yandan Içisleri Bakanimiz açikladi.

’Emniyetin içinde yeni bir paralel yapilanma kuruluyor’ diye desifre ettigi bir isim yine CHP’nin Izmir milletvekili listesinde. Yani bunlar Izmir’i siyasi laboratuvar haline dönüstürdüler. En büyük kötülügü de CHP’ye gönül verenlere yapiyorlar. CHP üzerinden tüm terör örgütlerini siradanlastirmaya çalisiyorlar. Siyaset toplum önünde yapilir, siyaset gençlere örnek olma isidir. Siyaset ecdadinin verasetini tasima isidir. Bunlar ecdada söven kim varsa getirip listeye koyuyorlar. Simdi de çikmislar 17-25 Aralik için ’Kumpas’ diyorlar. Daha simdi mi akliniz basina geldi? Simdi mi farkinda oldunuz? Biz yillardir bu FETÖ’cü alçaklara karsi mücadele ediyoruz. Bugün PKK denilen alçak terör örgütü de Millet Ittifaki’nin kazanmasini istiyor, FETÖ kaçaklari da. Bu millet ayakta durdukça, bu gençlik size geçit vermeyecek."

“Asil dergi kapagini göreceksiniz"

Avrupa’da yayinlanan dergilerde Cumhurbaskani Erdogan’in seçimi kaybedecegine yönelik hazirlanan kapaklari da elestiren Inan, “Bu hafta Avrupa’nin çesitli dergilerinde Cumhurbaskanimizi dergi kapagi yapmislar. Dünyadaki en güçlü lobilerin, en güçlü sponsorluklar toplayan ve Dünyadaki tekellesmis dergilerinin kapaklarini görüyoruz. ‘Erdogan kaybedecek, Türkiye’de yeni bir siyasi süreç baslayacak’ diyorlar. Size ne bizim seçimimizden? Biz Amerika’nin seçimiyle ilgileniyor muyuz? Biz Fransa’nin, Almanya’nin seçimiyle ilgileniyor muyuz? Hayir. Siz neden bu kadar Türkiye’nin seçimiyle ilgileniyorsunuz? Çünkü Recep Tayyip Erdogan sizin bam telinize basti. ’Dünya besten büyüktür’ diyerek basti, ‘One Minute’ diyerek basti. Basmaya da devam edecek. Bu millet kendisinin arkasinda ve liderini hiçbir zaman yalniz birakmadi. Bu saatten sonra da yalniz birakmayacak. Biz 20 senedir seçim arifesinde çok kapak resmi, çok manset gördük. 14 Mayis aksaminda Recep Tayyip Erdogan balkon konusmasi yaparken birilerine dergi kapagi olacak, birileri rüyalarindan uyanacak. Siz esas manseti, esas dergi kapagini 15 Mayis sabahi tüm dünyaya Türkiye’nin mesajindan göreceksiniz. Ama sizin için çok geç olacak” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA