Mugla'da Ögrenciler Için Yeni Kaynak Kitaplar Ücretsiz Olarak Dagitilmaya Basladi

Milli Egitim Bakanligi tarafindan LGS ve YKS sinavlarina girecek ögrenciler için hazirlanan 30 milyon yeni yardimci kaynak kitap, ücretsiz olarak dagitiliyor. Bu çerçevede Mugla’da sinavlara girmeye hazirlanan ögrenciler için gönderilen 264 bin 435 yeni yardimci kaynak kitap okullarda dagitilmaya basladi.

Mugla'da Ögrenciler Için Yeni Kaynak Kitaplar Ücretsiz Olarak Dagitilmaya Basladi


Il Milli Egitim Müdürü Emre Çay, Yatagan Kaymakami Mustafa Emre Kiliç ve Ilçe Müdürü Osman Alemdar esliginde, Milli Egitim Bakanliginca ücretsiz olarak gönderilen; yeni yardimci kaynak kitaplari, Yatagan Gazi Anadolu Lisesi ve Cumhuriyet Ortaokulunda ögrencilere dagitti.



Liselere Geçis Sistemi çerçevede yapilacak Merkezi Sinav ile Yüksekögretim Kurumlari Sinavlarina hazirlanan 8. ve 12. Sinif ögrencilere dagitilan yardimci kaynak kitap setleri deneme sinavlari, soru bankalari ve konu pekistirme testlerinden olusuyor.

Yardimci kaynak kitaplarin dagitimi sonrasinda ögrencilerle bir süre sohbet eden Il Müdürü Emre Çay, “Yaklasan sinav öncesi, Bakanligimizin siz ögrencilerimizin istifadesine sundugu bu kaynak kitaplardan, en üst seviyede faydalanmanizi diliyoruz. Deneme sinavlari ve konu pekistirme testlerinden olusan bu kaynak kitaplar, sinavda çikacak olan soru tarzlari hakkinda eminim ki sizlere yol gösterici olacak, basariniza katki saglayacaktir. Hepinize simdiden muvaffakiyetler diliyorum” dedi.



Il Müdürü Emre Çay, “ Bakanligimiz, okullar arasi basari ve imkân farkliliklarini azaltmak ve egitimde firsat esitligini güçlendirmek amaciyla ders kitaplarinin yaninda yardimci kaynak kitaplari da ücretsiz olarak ögrencilerimize ulastirmaya devam ediyor. Okullarin açildigi ilk gün, Mugla’da 1 milyon 517 bin 360 ders kitabinin yaninda 908 bin 561 yardimci kaynak kitabi ögrencilerimize ulastirildi. Yine bu egitim ögretim yilinda 178 bin 368 çalisma defteri il genelinde ögrencilere ücretsiz olarak verildi.

Simdi de YKS ve LGS’ye girecek olan ögrencilerimizin hem sinava hazirlik süreçlerine destek olmak hem de derslerine yardimci olmak amaciyla Bakanligimizca hazirlanarak ilimize gönderilen 264 bin 435 ücretsiz yeni yardimci kaynak kitabi, Il genelinde okullarimizda ögrencilerimize dagitiyoruz. Ögrencilerimizin istifade edeceklerine inaniyor, sinavlarinda basarilar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA