Kiliçdaroglu'ndan Siginmaci Gafi Açiklamasi 'Türkiye'deki Siginmaci Sayisini 3 Bin 600'

Millet Ittifaki Cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu Mugla’da millet bulusmasinda halka seslendi. Kiliçdaroglu konusmasinda gençlere, ev hanimlarina, çiftçiye seslenirken, Türkiye’deki siginmaci sayisini 3 bin 600 olarak açikladi. Kiliçdaroglu 3 bin 600 rakamini iki defa tekrarladi.

Kiliçdaroglu'ndan Siginmaci Gafi Açiklamasi 'Türkiye'deki Siginmaci Sayisini 3 Bin 600'


Millet Ittifaki Cumhurbaskani adayi Kiliçdaroglu, yaptigi konusmasinda “Türkiye’nin degisime huzura, kucaklasmaya, ayrismaya degil, beraber olmaya ihtiyaci var. 85 milyona sözüm var. 85 milyonun Cumhurbaskani olacagim, ayrim yapmayacagim, herkesi kucaklayacagim. Bunlar gibi olmayacagim, toplumu kutuplastirmayacagim. Ahlaki, adaleti egemen kilacagiz. Kadin erkek esitligini saglayacagiz. Kadina yönelik siddeti en sert sekilde engelleyecegiz. Ilk sözüm kadinlara. Hayat pahaliligini en aci ve derinden yasayan evdeki kadindir. Pazara gittiginde o yangini görür ve o yangini mutfagina tasir. Kadin evladini okula gönderirken beslenme çantasina ne koyacagim diye çogu zaman düsünür. Kadin ne kadar güçlü ise toplum da o kadar güçlüdür. Kadin ne kadar egitimli ise toplum da o kadar egitimlidir. Eger bir degisim istiyorsak sandiga gidecegiz. Kadini ile erkegi ile sandiga gidecegiz. Bir çocuk açsa unutmayin 85 milyon açiz demektir. O nedenle biz aile destekleri sigortasini getirecegiz. Bütün kadinlarin sosyal güvense devlet olacak. Kadin tipki memur gibi, isçi gibi, emekli gibi gidecek bankadan ayligini alacak. Çoluk çocugunun rizkini saglayacak. Hiçbir yoksul aile ben yoksulum diye sokaga çikip bana yardim edin diye cümle kullanmayacak. Yardimini zaten sosyal devlet saglayacak. Kadinlar diyorlar ki, bize aylik yerine acaba katilim bankalarinda altin hesabi açabilir misiniz? Ama limit belli. O limitlerde altin hebasi açabiliriz. Sosyal devlet sizin güvenceniz olacak. Tarlada bahçede çalisan kadinlar. Gençler, onlarin da bütün sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Zamani geldiginde kadinlarin tamami emeklilik hakkini kavusmus olacak. Böylece kirsal ve köyler bosalmayacak” dedi.



“5 milyon 300 bin genç ilk defa oy kullanacak”

“Ögretmenler atama bekliyorlar. Bütün köy okullarini açacagiz. Cumhuriyetin 100’üncü yilinda 100 bin ögretmen atamasi yapacagiz. Böylece kirsalda çocugunu okula gönderecegim diye kentin merkezine gelmeyecek, ögretmen orada olacak. Okul orada olacak, dolayisi ile evladini rahatlikla okula gönderecek. Gençler benim umudum sizsiniz. 5 milyon 300 bin genç ilk kez gedecek sandikta oy kullanacak. Kirsalda sadece ögretmen degil, imam olacak, ziraat teknisyeni olacak. Hayvancilik yapiliyorsa veteriner de olacak. Köyler üretim merkezi olacak. Hiç bir üretici zarar etmeyecek. Bugday et, canli havyan, arpa, misir disaridan geliyor. Türkiye cennet gibi bir ülke. Yedi iklim var bizde. Çalisan insanlarimiz var. Topragimiz var, suyumuz var. Her seyimiz var ama çiftçiyi topraga küstürdükleri için ekip biçemiyorlar. Emin olun bu ülkeye baharlari getirecegiz” dedi.



3 bin 600 siginmaci açiklamasi

Kiliçdaroglu, Türkiye’deki siginmacilar konusuna da deginirken, 3 bin 600 siginmacidan söz etti. Kiliçidaroglu, “3 bin 600 göçmenimiz var. Yani 3 bin 600 siginmacimiz var. Bizler yetki verdiginiz zaman en geç iki yil içinde bütün Suriyeli kardeslerimizi Suriye’ye geri gönderecegiz. Yani yollayacagiz Suriye’ye. Kaç yildir ev sahipligi yapiyoruz. Eyvallah. Ama artik yeter. Onlar kendi ülkelerinde daha mutlu olurlar. Irkçilik yapmadan onlarin yollarini, köylerini okullarini, evlerini kreslerini AB fonlari ile yapacagiz. Bizim müteahhitlerimiz yapacak. Götürecegiz yerlestirecegiz oraya. Dolayisi ile bizim gençlerimiz is, güç sahili olacak. Bizim gençlerimiz çalisacak” dedi.



“Iki kirmizi çizgimiz var”

418 milyar dolari son kurusuna kadar getireceklerini ve millete evereceklerini açiklayan Kiliçdaroglu, “Kul hakki yemem, kul hakki yedirmem” dedi.

Terör edeniyle kendilerini suçladiklarini belirten Kiliçdaroglu, “Terör örgütünün saldirdigi kisi benim, askerimiz sehit oldu. Vatanseverlik ise sen benim yanimda vatanseverlik edebiyati yapamazsin. Hele hele milliyetçilik ise hiç yapamazsin. Bizim iki kirmizi çizgimiz var. Vatan ve bayrak. Nokta. Bunu yaptiginiz andan itibaren her sey bitmistir. Bizler üretirken, ne kadar güçlü olursak, dünyaya karsi da o kadar güçlü oluruz. 5 yil içinde Akdeniz havzasinin en güçlü devleti olacagiz. 5 yil içinde Istanbul’un nüfusu 2 buçuk milyon azalacak. İçel havzasi Akdeniz’in en büyük üretim merkezine dönüsecek. Kayseri’yi, Çankiri’yi Yozgat’i demir aglarla Iskenderun limanina baglayacagiz. Lojistik masraflarin tümünü devlet olarak biz ödeyecegiz. Bütün üniversiteler bilgi üretecek. Herkesin düsüncesine saygi duyacagiz” dedi.

Kaynak: İHA