Bakan Kurum Açiklamasi 'Adalar'da Hiçbir Tapu Problemi Kalmayacak''

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve Istanbul 1. Bölge Milletvekili Adayi Murat Kurum, “Adalar’da imar problemini çözüyoruz ve bundan sonra Adalar’da hiçbir tapu problemi kalmayacak. Sorunu kökten çözmüs olacagiz, Adalar için, Istanbul için, sizler için, hayirli ugurlu olsun’’ dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi 'Adalar'da Hiçbir Tapu Problemi Kalmayacak''


Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve Istanbul 1. Bölge Milletvekili Adayi Murat Kurum, Büyükada’da bir dizi program gerçeklestirdi. Bakan Kurum, ilk olarak AK Parti stant ziyaretini gerçeklestirdi, daha sonra Haci Osman Var Camii’nde ikindi namazi sonrasi vatandaslarla bir araya geldi. Ardindan Halk Egitim Merkezi ziyaretinde bulunan Bakan Kurum’u Adalar Çocuk ve Gençlik Orkestrasi keman esliginde karsiladi. Bakan Kurum, ‘Adalar Vatandaslari ile Bulusma’ programina katildi ve müjdeler verdi. Kurum’a Adalar Kaymakami Dr. Mustafa Ayhan, Ilçe Milli Egitim Müdürü Nese Vural eslik etti.

"Bugün itibariyle Istanbul’umuzda 533 bin bagimsiz bölüm basvuru yapti’’

Bakan Kurum, yaptigi açiklamada "Su anda Istanbul’un bu tarihi dönüsümünde, bu yüzyilin dönüsümünde, Yarisi Bizden kampanyamizda basvuru sayisi kaça ulasti biliyor musunuz? Söyle rakamlari açiklayalim da Kiliçdaroglu milletin devletine olan, Cumhurbaskanimiza olan itimadini, güvenini Adalar’dan duysun. Bugün itibariyle Istanbul’umuzda 533 bin bagimsiz bölüm basvuru yapti. Istanbul’a söz, bu aziz sehirde 5 yil içerisinde hiçbir riskli yapi kalmayacak. Istanbullu hiçbir kardesim riskli yapida oturmayacak. Hiçbir gencimiz afetlere karsi güvensiz hissetmeyecek. Hiçbir annemiz, babamiz, yastiga basini tedirgin bir sekilde koymayacak. Ben Adalar’da yasayan kardeslerime çok tesekkür ediyorum. Adalar’i hep birlikte yesil dogasiyla, mavi sulariyla, özgün mimarisiyle koruyup istikbale tasiyacagiz. Simdiden Adalar’a ve Istanbul’a hayirli, ugurlu olsun diyorum’’ dedi.



"Adalar çok daha fazlasini hak ediyor’’

Adalar’a dolu dolu müjdelerle gelen Bakan Kurum, sunlari kaydetti: "Tabi, sadece bu kadar hizmetle gelmek bize yakismaz. Adalar çok daha fazlasini hak ediyor. Bir: 9 ada ve 5 mahallemizde mülkiyet sorunlarina iliskin tapu ve kadastro sicillerinde gerekli düzenlemeleri ve güncellemeleri yaptik. Burada tapu sorununu ve uyusmazliklari çözdük. Hayirli olsun. Iki: Baliklarin geçtigi noktalara kurulan dalyanlardan vatandaslarimiz sikayetçiydi. Hemen harekete geçtik Burgazada ve Büyükada’daki dalyan alanlarini kaldirdik. Buralarda rahatlikla balikçilik yapabilirsiniz. Üç: Adalar’in egitim hayatina katki sunmaya devam ediyoruz. Büyükada’da Sehit Murat Yüksel Ilkokulunu ve Kinaliada’da Mehmetçik Ilkokulunu afetlere karsi dirençli hale getirip gençlerimize hizmetlerimizi sunuyoruz, sizlere kazandiriyoruz. Büyükada’da bin ögrenci kapasiteli 125. Yil Ilkögretim Okulumuzun insaati da son sürat devam ediyor. Yavrularimiza, evlatlarimiza, miniklerimize söz 2023-2024 egitim ve ögretim yilina yetistirecegiz. Dört: Kinaliada’daki saglik ocagimizi bir ay içerisinde Büyükada’daki kapali spor salonumuzu Agustos ayinda sizlere kazandiriyoruz. Bes: Adalar deyince akla deniz ve iskele gelir. Yük tasimaciligi yapan esnafimizin bizden talepleri olmustu. Onlarin iskele müracaatlarini sonuçlandirdik. Böylelikle Adalar’a deger katmaya devam edecegiz. Gençlerimizin spor yapabilmesi için arazi devir teslim sürecimiz tamamlandi. Insallah bu yil içerisinde ’hep kardesligin kazanacagi’ futbol sahamiz hizmetinizde olacak.’’

’’Kültür Varliklari Koruma Kurulumuzdan karar çikti’’

Sözlerine devam eden Kurum, "Yedi: Kinali Ada, Burgazada ve Heybeliada’ya ekonomi ve istihdam açisindan büyük deger katacak su ürünleri kooperatiflerimizin kiralama süreçlerini tamamlayarak balikçi esnafimizin dört gözle bekledigi sorunu çözdük. Sekiz: Kinali Ada’nin uzun süreli su ihtiyacina cevap verebilecek hijyen sartlarina uygun paslanmaz çelikten su depomuz hazir. Dokuz: Büyükada ve Tavsan Adasi arasini koruma alani ilan ederek Marmara Denizi’nde lamba avciliginin yasaklanmasi ve dogal yasamin yapay resiflerle desteklenmesi projelerini yürüterek Adalar’in maviliklerini ve canlilarini güvence altina almistik. Tabi koruma alanini genisletilmesi ile ilgili sürecimiz devam ediyor. Sizlerin de talepleri var. Biz de ilgili tüm kurullarimizla üzerinde çalisiyoruz. Adalar’i bir bütün olarak mavilikleriyle, yesillikleriyle, dogal güzellikleriyle istikbale tasiyacagiz. On: Büyükada’da Emlak Konut eliyle Haci Ali Osman Var Camii’ni hizmete hazir hale getirdik. Iskeleye 400 metre mesafedeki iki katli olarak, modern mimariyle insa ettigimiz camimiz, hayirli, ugurlu olsun. On bir: Tabi Adalar’imiz çok genis bir kültür hazinesine sahip. Biz de bu potansiyelin farkindayiz. Iste bugün de bu hazineye deger katacak çok önemli bir adimi hep birlikte atiyoruz. Insallah Adalar’imiza bir Kültür ve Sanat Merkezi insa ediyoruz. On iki: Simdi asil müjdemize geliyorum. Hazir miyiz? Adalar’imizin uzun yillardir bekledigi mustuyu veriyorum. Dogal güzelliklerin korunacagi kültür hazinemizin korunacagi, Adalar’imizin 1/5000 ölçekli nazim imar planini ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planini biz takip ediyorduk. Bugün sizleri yakindan ilgilendiren güzel bir haberi paylasmak istiyorum. Kültür Varliklari Koruma Kurulumuzdan karar çikti. Önümüzdeki hafta askiya çikariyoruz. Adalar’da imar problemini çözüyoruz ve bundan sonra da Adalar’da hiçbir tapu problemi kalmayacak. Sorunu kökten çözmüs olacagiz, Adalar için, Istanbul için, sizler için, hayirli, ugurlu olsun’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA