5 Mayis Dünya El Hijyeni Farindalik Günü

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde “5 Mayis Dünya El Hijyeni Farkindalik Günü” nedeniyle stant açilarak el hijyeninin önemine dikkat çekildi.

5 Mayis Dünya El Hijyeni Farindalik Günü
Koruyucu saglik hizmetleri çerçevesinde toplumda el hijyeninin önemine dikkat çekmek, farkindaligi artirmak, personel ve hastalara suur kazandirmak amaciyla SANKO Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Hemsireleri Esat Ögretici ve Zeynep Kaya tarafindan açilan stantta, el hijyeninin önemine yönelik hastaliklardan korunmak için dogru el yikama teknikleri ile ilgili uygulamali egitimler de verildi.

Enfeksiyon Kontrol Hemsiresi Esat Ögretici, saglik bakimi ile iliskili enfeksiyonlarin önlenmesinde el hijyeninin etkinligi kanitlanan en basit, en ucuz ve en kolay uygulama oldugunu söyledi.

Kurulan stant ile el hijyeninin insan sagligi üzerindeki önemine bir kez daha vurgu yaparak farkindalik olusturmayi hedeflediklerinii belirten Ögretici, “Çünkü sagliginizi korumak sizin elinizde, el hijyenini saglayarak hastalarindan korunabilirsiniz” dedi.

El hijyeninin önemine vurgu yapmak amaciyla renkli el boyamasinin da yapildigi standa SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, Mesul Müdür Dr. Suat Özerbas, SANKO Üniversitesi Tip Fakültesi Enfeksiyon Hastaliklari ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dali’ndan Dr. Ögr. Üyesi Merve Türkmen, Bashemsire Ceylan Özyilmaz ile idareciler, personel ve hasta yakinlari yogun ilgi gösterdi.
Kaynak: İHA