Egirdir'de 'Genç Bilaller Ezan Okuma Yarismasi Bölge Finali' Yapildi

Milli Egitim Bakanligi Din Ögretimi Genel Müdürlügü tarafindan her yil Mesleki Yarismalar kapsaminda düzenlenen "Genç Bilaller Ezan Okuma Yarismasi" bölge finali Isparta’nin Egirdir ilçesinde yapildi.

Egirdir'de 'Genç Bilaller Ezan Okuma Yarismasi Bölge Finali' Yapildi
Imam Hatip Ortaokullari ve Anadolu Imam Hatip Liseleri Genç Bilaller Ezan Okuma Yarismasina, Aksaray, Konya, Antalya, Isparta, Burdur, Afyonkarahisar illerinden toplam 17 ögrenci katildi.

Egirdir’de birinci olan ögrenciler, Türkiye finalisti olmaya hak kazandi.

Imam hatip ortaokulu ögrencileri arasinda Kur’an-i Kerim’i güzel okuma, ezani güzel okuma ve hafizlik yarismasi, liselerde ise hafizlik yarismasi, Kur’an-i Kerim’i güzel okuma ve hutbe yarismasi yapildi. Egirdir Hizirbey Camii’nde düzenlenen yarisma Furkan Tayyib Çelik’in Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi.

Genç Bilaller Ezan Okuma Yarismasi bölge finalleri öncesi Egirdir Ilçe Müftüsü Mehmet Ali Eroglu, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ahmet Armutoglu ve Egirdir Belediye Baskani Veli Gök ve MEB Din Ögretimi Genel Müdürlügünden Koordinatör Mehmet Sahap Özalaybey birer konusma yapti.

MEB Din Ögretimi Genel Müdürlügünden Koordinatör Mehmet Sahap Özalaybey, Imam Hatip okullari ortaögretim ve lise düzeyinde egitim ögretim hizmetleri sundugunu belirterek "Bu hizmeti sunarken milli ve manevi degerlere sahip çikan, tarihi ve kültürel mirasina sahip çikan arastiran, düsünen, sorgulayan yeni nesiller yetistirmeyi amaçlamaktadir. Genel Müdürlügümüz koordinesinde sosyal etkinlik olarak Kuran-i Kerim’i güzel okuma, ezan okuma ve hafizlik yarismalari her yil düzenlenmektedir. Yaklasik 30 yillik tecrübesiyle düzenlenen bu yarismalar artik kemale ermistir. Bugün Bölge finalini Egirdir7de icra edecegiz. Genel müdürlügümüz olarak emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum. Yarismaci bütün ögrenci kardeslerime basarilar diliyorum. Insallah hayirli ve bereketli bir yarisma olur. Bu ezan insallah gökyüzüne güzel nidalarla yükselir” dedi.

Yarismada uyulmasi gereken kurallar ile ilgili bilgi verildi.

Daha sonra yarismaya katilan ögrenciler farkli makamlarda okuduklari ezan ile performanslarini sergiledi.

Türkiye finalistleri belli oldu

Ortaokullar arasi düzenlenen yarismada; Muhammed Ali Akça birinci, Muhammed Enes Mercan ikinci, Tahir Küçükvan üçüncü oldu. Liseler arasi düzenlenen yarismada Behlül Emin Yildirim birinci, Osman Polat ikinci, Samed Atasay üçüncü oldu. Birinci olan ögrencilere Çeyrek, ikinci olan ögrencilere 1 gram, üçüncü olan ögrencilere de yarim gram altin ve çesitli hediyeler takdim edilirken, Egirdir Müftülügü tarafindan katilimci bütün ögrencilere 250 Türk Lirasi hediye edildi. Ögrencilerin ödülleri protokol tarafindan takdim edildi.
Kaynak: İHA