Temsili Askerlik Yapan Engelliler, Yemin Ederek Terhis Oldu

Siirt Il Jandarma Komutanliginda bir günlük askerlik egitimini tamamlayan 5 özel birey, düzenlenen törenle yemin edip terhis belgelerini aldi.

Temsili Askerlik Yapan Engelliler, Yemin Ederek Terhis Oldu
Siirt’te 5 özel birey, ’Temsili Askerlik Uygulamasi’ çerçevesinde düzenlenen yemin töreniyle asker olmanin heyecan ve mutlulugunu yasadi. Siirt Il Jandarma Komutanligina aileleriyle gelen özel bireyler, temsili askerlik için üniformalarini giydikten sonra tören alanindaki yerlerini aldi. Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan 5 özel birey yemin etti. Birlige katilan ilk er tarafindan yas kütügüne plaket çakildi.

Siirt Valisi Osman Hacibektasoglu, programin düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür etti. Vali Hacibektasoglu, "Evlatlarimizin yemin merasiminden gurur duyduk. Insallah bu hâtiralar evlatlarimizin hayatlarinda güzel bir hatira olarak kalacak. Törene katilan kardeslerimizi ve ailelerini tebrik ediyor, saglikli ve huzurlu bir yasam diliyorum" seklinde konustu.

Il Jandarma Komutani Tuggeneral Emrullah Büyük, günün anlam ve önemine iliskin bir konusma yaparak özel bireyleri ve degerli ailelerini agirlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarini belirterek temsili askerlik yapan erleri tebrik etti. Büyük, "Siirt Il Jandarma Komutanliginin misafiri ve onur kaynagi olan kahraman Mehmetçikler, sunu bilmelisiniz ki yasama simsiki sarilmaniz, içinizdeki umudu hiçbir zaman kaybetmemeniz ve hayata tutunma adina gösterdiginiz azim ve özveri ile hepimize örnek teskil ettiniz. Askerlik, her Türk gencinin arzu ettigi bir görevdir. Sizlere çok yakisan bu üniforma içerisinde, ettiginiz kutsal askerlik yemini ile tam bir asker oldunuz. Sanli Türk ordusunun serefli birer neferi olarak, sizi aramizda görmekten dolayi mutluluk duyuyorum. Mehmetçiklerimizin kiymetli aileleri, kutsal askerlik hizmetinde bulunan evlatlarinizin gözlerindeki pariltiyi görüyor ve bunun hakli gururunu yasiyorsunuz. Bu gençlerimize vatan savunmasinda bir görev düstügünde, imkan ve kabiliyetleri çerçevesinde diger silah arkadaslarindan geri kalmayarak verilecek her görevi en iyi sekilde yerine getireceklerdir. Bu duygularla, ebediyete intikal eden basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm sehit ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor, hayattaki gazilerimize uzun ömürler diliyorum” dedi.

Duygusal anlarin da yasandigi programin sonunda bir günlük temsili askerlik yapan askerlere Vali Hacibektasoglu ve protokol üyeleri tarafindan terhis belgeleri törenle verildi.

Özel bireyler, terhis belgelerini alarak bir günlügüne asker olmanin sevinç ve mutlulugunu yasadi. Temsili askerlik uygulamalari çerçevesinde Siirt Il Jandarma Komutanliginin egitimli köpekler ile yaptiklari gösteri ilgiyle izlendi. Köpeklerin egitimci jandarma personeli ile yaptigi nefes kesen gösterisi tam not aldi. Egitmenlerinden aldiklari komutlari yerine getiren köpekler, özel bireylerin ve ailelerin büyük dikkatini çekti. Köpeklerle yaklasik 5 dakika süren sovu izleyen özel birey askerler büyük sevinç yasadi.

Törenin ardindan Vali Hacibektasoglu, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Emrullah Büyük ve protokol üyeleri, yemin eden özel birey askerler ve aileleriyle bir süre sohbet etti ve hatira fotografi çektirdi. Tören, Mehmetçiklere ve ailelerine yapilan çesitli ikramlarla sona erdi.

Törene, Siirt Valisi ve Belediye Baskan Vekili Osman Hacibektasoglu, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Emrullah Büyük, Il Emniyet Müdürü Hakan Yildirimoglu, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Sindak, bazi kurum müdürleri, özel birey vatandaslar ve aileleri katildi.

Kaynak: İHA