Necip Fazil Kisakürek, Vefatinin 40. Yil Dönümünde Erzurum'da Kendi Adini Tasiyan Kültür Merkezinde Anildi

Fikir, sanat ve aksiyon hayatimizin önemli ve öncü isimlerinden Necip Fazil Kisakürek, vefatinin 40. yil dönümünde Erzurum’da düzenlenen programla anildi.

Necip Fazil Kisakürek, Vefatinin 40. Yil Dönümünde Erzurum'da Kendi Adini Tasiyan Kültür Merkezinde Anildi
Necip Fazil Kisakürek ile ilgili Erzurum genelinde 30 Mayis-2 Haziran tarihleri arasinda Anadolu Mektebi ögrencileri öncülügünde düzenlenen "Vefatinin 40. Yilinda Üstad Necip Fazil Kisakürek" paneli, kendi ismini tasiyan Necip Fazil Kisakürek Kültür Merkezi’nde yapildi.

"Türkiye’nin 100 yillik birikimi" sloganiyla Anadolu Mektebi ögrencileri tarafindan düzenlenen panele katilim oldukça yogun oldu.

Panelin açilis bölümünde; Il Milli Egitim Müdürü Salih Kaygusuz, Prof. Dr. Dilaver Düzgün, Necip Fazil Kisakürek’in torunu Emrah Kisakürek, Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, Erzurum Valisi Okay Memis açilis bölümünde yaptiklari konusmalarda, Türk edebiyati ve fikir dünyasi noktasinda Necip Fazil’in önemli bir isim oldugunu dile getirdi.

Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Baskani Sami Güçlü, “Üstad Necip Fazil, bizim en çok tanidigimiz, sevdigimiz ve deger verdigimiz biridir. Özellikle siirlerini okumayan ve onu tanimayan yok gibidir. O, Cumhuriyet döneminde bizim gönlümüzü, ruhumuzu ve ufkumuzu aydinlatan biri olmustur. Bu yönüyle de herkes ona ’Üstad’ demektedir. Necip Fazil hala edebiyatimizin ve fikir dünyamizin en parlak yildizidir" dedi.

Daha sonra düzenlenen panelde ögrenciler Hayrunnisa Aydemir, Emine Akyasan, Furkan Kurt, Sidrenur Duran ve Muhammet Zeki Öztürk çesitli yönleriyle üstün Necip Fazil’i anlatti.
Kaynak: İHA