Kayseri Barosu'ndan Küçük Kizin Skandal Görüntülerine Tepki

Kayseri Barosu Çocuk Haklari Komisyonu Baskani Av. Nazime Kalan, yasi küçük bir kiz çocugunu dügünde alkol masasi üzerine çikartarak oynatan ve çektikleri görüntüleri de sosyal medyada paylasan sahislari kinayarak, “Çocuk, toplumun hiçbir kesimi için ‘sözde eglencenin’ bir unsuru olamaz” dedi.

Kayseri Barosu'ndan Küçük Kizin Skandal Görüntülerine Tepki
27 Mayis günü bir dügünde yasi küçük kiz çocugunun alkol masasinda oynatilmasina ait olan ve sosyal medyada paylasilan görüntüler, büyük tepkiye yol açti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi’ndan yapilan açiklamada, görüntüyü paylasan kisinin B.Ç. oldugu ve gözaltina alindigi belirtilirken, konuyla ilgili basin toplantisi düzenleyen Kayseri Barosu Çocuk Haklari Komisyonu Baskani Av. Nazime Kalan, küçük kiz çocugunun ebeveynlerine ve olaya karisan sahislara tepki gösterdi. Kalan açiklamasinda, “Bazi sosyal medya hesaplarindan paylasilan ve yayilan;küçük bir kiz çocugunun alkol masasinin üzerinde oynatildigina iliskin görüntüler üzerine; 30 Mayis 2023 tarihinde Kayseri Barosu Çocuk Haklari Komisyonu olarak suça konu talihsiz olaya dahili bulunan, videoyu çeken ve paylasan sahislar hakkinda Kayseri Cumhuriyet Bassavciligina suç duyurusunda bulunmak üzere harekete geçilmistir. Süreç içerisinde Kayseri Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan sorusturmanin baslatildigi, Kayseri Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü , Emniyet ve Jandarma birimlerinin de konudan haberdar oldugu ve tahkikat yürütüldügü ve suça konu video ile alakali olarak görüntülerin kaldirilmasi amaciyla da çalisma yürütüldügü bilgisi edinilmistir. Kayseri Barosu Çocuk Haklari Komisyonu olarak çocuklarimizin her türlü istismarinin önüne geçilmesine iliskin olarak çalismalarimizi gönüllülük esasiyla yerine getirirken; izahi ve mazereti olmayan bu hadisenin ilimizde gerçeklesmesinin derin üzüntüsü içerisindeyiz” diye konustu.

Çocugun, toplumun hiçbir kesimi için eglencenin bir unsuru olamayacagini söyleyen Kalan, “Toplumun tüm kurum ve kuruluslari çocuklarin korunmasi ve gözetilmesi konusunda kendi üzerlerine düsen sorumlulugu almali ve toplumun her bir ferdi çocuklar konusunda gerekli hassasiyeti saglamak amaciyla bilinçlendirilmelidir. Kanunu bilmemek mazeret sayilmayacagi gibi; bahse konu hadise suç olusturmasinin yani sira söz konusu görüntülerin bir kültür kisfesi altinda siradanlastirilmasi da kabul edilemez. Belirtmek isteriz ki; talihsiz olayda istismar edilen magdur çocugumuzun bu istismarina göz yuman velayet/vesayet sahiplerinin, olaya seyirci kalan kisilerin, Izledigimiz görüntüleri kayda alanlarin, bahse konu video kayda alinirken müdahale etmeyenlerin, videoyu her ne sebeple olursa olsun çocugun kimligini açiga çikaracak sekilde afise ederek paylasanlarin, olayin vehametinden kendisine çikar saglamaya çalisan sahislarin her birinin tek tek tespit edilerek hukuk nezdinde hesap vermelerinin takipçisi olacagiz. Sorumlu kisi ve kisilerin her birinin hukuk karsisinda hesap vermeleri için sorusturmanin her asamasini Kayseri Barosu olarak yakindan takip edecegimizi, hiçbir indirim ve iyi hal indirimi uygulanmaksizin sorumlu kisi ve kisilerin en agir sekilde cezalandirilmasi için hukuki sürecin tüm asamalarinda dosyayi takip edip davaya müdahil olacagiz” ifadelerini kullandi.

Kayseri Baro Baskani Av. Ali Köse de bundan sonraki süreci yakindan takip edeceklerini söyleyerek, “Bu konuyla alakali hukuk nezdinde üzerimize düsen her seyi yapacagiz. Gerekli girisimlerde bulunacagiz. Konuyu Cumhuriyet Bassavciligina iletmek üzere harekete geçtigimiz esnada olayin zaten Bassavciliga intikal ettigini ögrendik. Bizim davaya katilma talebimiz olacak. Bundan sonraki süreci yakindan takip edecegiz. Herhangi bir kültür kisvesinin altindan bunun mazur görülmesinin dogru olacagini düsünmüyoruz. Burada asil magdur durumdaki kisi çocuktur" seklinde konustu.

Kaynak: İHA