Izmir Çigli'yi Vuran Yagis Sonrasi Esnaftan Belediyelere Isyan

Izmir’in Çigli ilçesinde, etkili olan saganak yagis caddeleri sular altinda birakirken, bazi is yerlerini su basti. Çigli Belediyesine isyan eden esnaflar ise “Koskoca Çigli’de mazgal yok. Burasi Çigli, burada kimse önlem almaz” diye konustu.

Izmir Çigli'yi Vuran Yagis Sonrasi Esnaftan Belediyelere Isyan
Saganak yagis, Izmir kent genelinde etkili olurken, Çigli ilçesinde ise cadde ve sokaklari adeta göle çevirdi. Bazi vatandaslar, dizine kadar su birikintisinde yürürken, bölgedeki is yerlerini de su basti. Isyerini su basan esnaflardan Ulas Bingöl, Çigli Belediyesine tepki göstererek, “Burada altyapi eksikligi ve belediyenin sorumsuzlugu var. Araçlar da hizli gidince su iyice tasiyor ve biz magdur oluyoruz. Yarin bu parkeler sisecek ve bize masraf çikacak” dedi.

Yagmurun sadece 10 dakika yagdigini ve isyerini su bastigini söyleyen Saffet Akan ise “Burada belediyenin suçu var. Burayi kapatsalar bu sikintiyi yasamayacaktik. Mazgal da yok zaten koskoca Çigli’de. Burasi Çigli, burada kimse önlem almaz” diye konustu.



“Belediye buradaki izgarayi kapatti”

Her sene ayni sorunla karsi karsiya kaldiklarini söyleyen esnaflardan Yüksel Beytas da “Belediye buradaki izgarayi kapatti. Her yerden gelen su buraya doluyor. Eczaci komsumla birlikte her sene dükkanlardan su atiyoruz. Belediye görevlileri temizlik yapti ama bu yeterli degil. Tek izgara oldugu için kaldirmiyor” dedi.

Kaynak: İHA