Atatürk Üniversitesinden Üniversite-Sektör Is Birligine Katki

Ilaç sanayi alaninda protokol imzalamak üzere Atatürk Üniversitesine gelen Berko, May Pharma ve Altobio Ilaç firmalarinin yöneticileri Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli’nin konugu oldu.

Atatürk Üniversitesinden Üniversite-Sektör Is Birligine Katki
Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Arastirma Üniversiteleri Destek Programi kapsaminda desteklenen ve yürütücülügünü Doç. Dr. Bilal Nisanci’nin yaptigi ‘Remifentanil ve Fentanil Etken Maddelerinin ve Türevlerinin Etkin ve Yeni Yöntemler Ile Sentezlenmesi’ isimli proje kapsaminda protokol imzalandi.

Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ayse Bayrakçeken Yurtcan, Berko Ilaç Genel Müdürü Baris Özyurtlu, May Pharma Ilaç Yönetim Kurulu Baskani Mücahit Yinanç ve Proje Koordinatörü Mahmut Esat Yinanç ve Altobio Ilaç Genel Müdürü Ahmet Altug Oguz ile Klinik Arastirmalar Asi ve Ilaç Koordinatörlügü Ögretim Üyeleri Prof. Dr. Ahmet Hacimüftüoglu ve Doç. Dr. Serdar Burmaoglu imza töreninde yer aldilar.

Imza töreninde konusan Rektör Çomakli, ilaç firmalariyla imzalanan bu protokolün üniversite-sektör is birligi açisindan önemli oldugunu belirterek Atatürk Üniversitesinin çesitli proje ve is birlikleriyle daima sektörle iç içe olacagini söyledi.



Özellikle ilaç sanayisine üniversite olarak önem verdiklerini aktaran Prof. Dr. Çomakli, Atatürk Üniversitesinin daha önce parkinson, alzheimer ve depresyon tedavisinde kullanilacak ilaçlar ürettigini hatirlatarak, bu sektörde gelisim gösteren bir bilim merkezi oldugunu kaydetti.

Konuklarina, proje sahibi Doç. Dr. Bilal Nisanci’ya ve is birliginde emegi geçen herkese tesekkür eden Rektör Çomakli, protokolün hayirli olmasini diledi.
Kaynak: İHA