TCG Nusret Gemisi Sinop'ta Sergilendi

Çanakkale Deniz Savasi’nin önemli unsurlarindan olan Nusret Mayin Gemisi’nin anisini yasatmak üzere 2011’de aslina uygun tasarlanan TCG Nusret (N16) Müze Gemisi, Sinop’ta vatandaslarin ve ögrencilerin ziyaretine açildi.

TCG Nusret Gemisi Sinop'ta Sergilendi
Çanakkale Deniz Savasi’nin kazanilmasinda önemli rolü olan Nusret Mayin Gemisi’nin aslina uygun olarak 2011 yilinda insa edilen TCG Nusret (N16) Müze Gemisi, tarih bilincini arttirmak amaciyla Sinop’ta vatandaslarin ziyaretine açildi. Gün boyu halka açik olarak hizmet verecek geminin personelleri, geminin üstlendigi tarihi rolü görsel materyallerle güçlendirerek ziyaretçilere anlatiyor.

Gemiyi ziyaret eden Niyazi Türkoglu, “Çok güzeldi, gerçeklere uygundu memnun olduk. Daha önce Çanakkale’ye gitmistim ama Nusret Mayin Gemisi’ni burada ilk kez görüyorum. Gerçekleri gördük, çok begendik” diye konustu.

Kerem Keskin, “Buram buram tarih, eski tüfekleri gördük, yarali askerlerimizin yerini gördük, reviri gördük. Aglamamak için insan kendini zor tutuyor” seklinde konustu.

Selvi Keskin ise “Çok güzeldi, tarih kokuyor atalarimizin kullandigi onca silahi o sekilde görmek çok güzel bir duygu. Anlatilmaz bu duygular” ifadelerini kullandi.

Ilkokul ögrencileri ise Çanakkale Deniz Savasi ile ilgili bilgileri görerek ögrenmenin mutlugunu yasadiklarini ifade ettiler.
Kaynak: İHA