Sakarya'da Su Kayiplarina Geçit Yok

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, altyapi yatirimlarini sehrin dört bir yaniyla bulusturmaya devam ediyor. Sakarya’nin kuzey bölgesinde bulunan Gürpinar Mahallesi’nin 2 bin metrelik içme suyu hatti yenileniyor.

Sakarya'da Su Kayiplarina Geçit Yok
Sakarya Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (SASKI), sehrin altyapisina hizmet eden hatlari ihtiyaç dahilinde yenileme çalismalarini sürdürüyor. Suyun tükenebilir bir kaynak oldugunun farkinda olan ve bu çerçevede tüketmek yerine su kaynaklarini gelecege eksiksiz sekilde miras birakmak için araliksiz çalisan kurum, eskiyen ve kayip - kaçaklara neden olan hatlara aninda müdahale ediyor. Kaynarca Gürpinar Mahallesi’nde hat yenileme çalismalarina baslayan ekipler, 2 bin metrelik içme suyu hattini kisa sürede yenileyerek abone baglantilarini yapacaklar.

Özellikle yaz aylarinda nüfus artisi yasanan bölgede devam eden çalismalarla alakali yapilan açiklamada, “Sakarya’nin dogal güzelliklerine, mimarisine ve sehirciligine yakisir sekilde altyapi çalismalarini sürdürüyoruz. Doganin bize sundugu ayricalikli imkanlarin farkinda olarak çevreci yaklasimimizdan ödün vermiyoruz. Gürpinar Mahallesi’ne yetersiz gelen ve su kayiplarina neden olan 2 bin metrelik hat üzerinde, bu anlayisla yenileme çalismalarini baslattik. Kisa sürede tamamlayacagimiz çalismalar ile bölge sakinleri kaliteli içme suyuna kesintisiz bir sekilde ulasacak” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA