Depremzede Ögrencilere Ögretmenler Moral Oldu

Gaziantep’in Nizip ilçesinde gönüllü ögretmenler, gerçeklestirdikleri 2 ayri proje ile depremzede ögrencilere moral oldu.

Depremzede Ögrencilere Ögretmenler Moral Oldu
Nizip Bedriye Pekmez Özel Egitim Uygulama Okulu ve Nizip Ilçe Müzik Zümresindeki gönüllü müzik ögretmenleri tarafindan depremzede ögrenciler için Oyuncak Kardesligi ve Müzikle Iyilesiyorum Projeleri gerçeklestirildi.

Projeler çerçevesinde, Islahiye Sehit Ökkes Kaya Ilkokulu, Nurdagi Incirli Ilkokulu, Türkoglu Akçali Sehit Piyade Üst Çavus Ahmet Türdü Ilkokulu ve Adiyaman Sehit Riza Firat Ilkokulu ziyaret edildi. Proje ekibindeki gönüllü ögretmenler tarafindan depremzede ögrencilere kirtasiye malzemeleri ve oyuncak hediye edildi. Depremzede ögrenciler müzik esliginde eglenip çesitli oyunlar oynadi. Bedriye Pekmez Özel Egitim Uygulama Okulu Müdürü Mustafa Yavnik, 6 Subat’ta meydana gelen depremlerin etkiledigi ögrencilerin zor zamanlarinda yanlarinda olmak ve gereken psikolojik destegi sunmak amaciyla böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Gaziantep’in yaninda diger illerden de büyük destek gören proje ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Yavnik, “Proje çerçevesinde Gaziantep’te bulunan okullarimiz ve bir dernek tarafindan bizler için oyuncak ve kirtasiye yardiminda bulundu. Projemiz ilimizin sinirlarini asarak ülkemizin dört bir yaninda karsilik buldu ve gönüllü vatandaslarimiz desteklerini bizlerden esirgemediler. Projemiz dahilinde yaklasik bin ögrenciye ulastik ve 7 bin parça kirtasiye malzemesi ve oyuncak hediye ettik. Ilçemiz Müzik Zümresindeki gönüllü müzik ögretmenleri de müzigin terapi etkisini çesitli oyunlarla birlestirerek ögrencilerin psikolojik iyilesme sürecine katki sagladilar. Ayrica Nizip Gücü Spor Kulübü Baskani Murat Kekçe, Ikinci Baskan Mustafa Kiliçaslan, Asbaskan Aykut Cankesen ve Bahadir Gögüs tarafindan da depremzede ögrencilerimiz için çesitli ikramlarda bulunuldu" dedi.

Proje için de destek verenlere de tesekkür etti.
Kaynak: İHA