Denizli Ticaret Odasi Yerel Degerlere Sahip Çikiyor

Denizli Ticaret Odasi (DTO), kentte ilk kez düzenlenecek olan yerel eylem gruplari senligine ev sahipligi yapacak.

Denizli Ticaret Odasi Yerel Degerlere Sahip Çikiyor


Denizli Yerel Eylem Grubu (YEG) dernekleri tarafindan gerçeklestirilecek olan YEG Senligi, Denizli’de ilk defa düzenleniyor. Denizli YEG’de Serinhisar’da kurulu Kizilhisar Yerel Eylem Grubu Dernegi, Bozkurt’ta kurulu Hambat Yerel Eylem Grubu Dernegi, Buldan’da kurulu Doku Yerel Eylem Grubu Dernegi, Çal’da kurulu Kayi Pazari Yerel Eylem Grubu Dernegi, Çameli’de kurulu Çameli Yerel Eylem Grubu Dernegi ile Kale ve Beyagaç’ta kurulu Kalebey Yerel Eylem Grubu Dernegi olmak üzere 6 dernek faaliyet gösteriyor.

Yerel Eylem Grubu üyesi derneklerin birlikte organize ettikleri, Türkiye’de bir ilk olan Denizli YEG Senligi, 1-2 Haziran 2023 tarihlerinde Denizli Ticaret Odasi’nin (DTO) hizmet binasi önünde gerçeklestirilecek. Etkinlikte stant açacak olan derneklerin temsilcileri, faaliyet bölgelerini ve yerel ürünlerini anlatacaklar; ürünlerinin tadimi ile tanitimini yapacak.

Yerel Eylem Gruplari, yerelde yasayan topluluklarin harekete geçirilmesi ve kirsal kalkinmanin yerelde yasayan topluluklar araciligiyla gerçeklestirilmesi amaciyla, Avrupa Birligi IPARD Leader Yaklasimi’ni hayata geçirmeyi hedefliyor.
Kaynak: İHA