600 Pehlivan Tarihi Akbalik Güresleri'nde Boy Gösterecek

Bu yil 58.’si düzenlenecek olan ve 40 baspehlivanin katilimiyla toplam 600 sporcunun boy gösterecegi Tarihi Akyazi Akbalik Yagli Güresleri’nin lansmani yapildi.

600 Pehlivan Tarihi Akbalik Güresleri'nde Boy Gösterecek
1956 yilindan itibaren devam eden ve bu yil 58.’si düzenlenecek olan Tarihi Akyazi Akbalik Yagli Güresleri, 4 Haziran Pazar günü gerçeklestirilecek. Akbalik Er Meydani’nda 40’i Baspehlivan olmak üzere 600 güresçinin katilacagi tarihi tanitim toplantisi gerçeklesti. Tanitim toplantisinda konusan Akyazi Belediye Baskani Bilal Soykan, “Ali Gürbüz, Mustafa Tas, Ismail Koç, Fatih Atli, Serhat Gökmen, Faruk Akkoyun, Hüseyin Gümüsalan, Ahmet Kavakçi ve Karapürçek ilçemizin gururu en genç baspehlivan Serdar Yildirim kardesimizin de içerisinde bulundugu 40 tane baspehlivan olmak üzere toplamda 600 güresçinin yarisacagi 58. Akbalik Güresleri’ni insallah bu pazar günü icra edecegiz. Bugün hem bunun tanitimini yapalim hem de agamizi sizler ile tanistiralim diye buradayiz. Ata sporumuz, Akyazi’da bir dönem yapilmamis ama simdi 58.’si olacak. Biz de hem ata sporumuza destek amaçli hem de Akbalik ve Akyazi’nin ismini Türkiye’ye duyurmak maksatli bu organizasyonu devam ettiriyoruz. Insallah hayirlisiyla kazasiz, belasiz 4 Haziran günü tamamlamis oluruz. Hep birlikte ata sporumuza destek olarak Akyazi’mizin da tanitimini yapmis oluruz” dedi.



“Bütün Sakarya halkini davet ediyorum”

Akbalik Güres Agasi Ibrahim Sahin, “Görev istenmez görev verilir. Sag olsun dostlarim, arkadaslarim bu tarz görevlere beni layik görüyorlar. Degerli dostum Idris Caymaz çok kiymetli Belediye Baskanim Bilal Soykan ile bana bu teklifi getirdikleri zaman onur ve gurur duydum. Eger onlara faydali olursam, Sakarya’ya faydali olabilirsem, Akyazi’ma faydali olursam ben bundan gurur, seref ve onur duyarim. Insallah Pazar günü Sakarya’miza, Akyazi’miza, Sakarya halkina güzel bir gün sunariz. Güzel bir güres seyrederiz. Simdiden pehlivanlarima Allah güç, kuvvet versin 4 Haziran günü insallah hep beraber buraya bütün Sakarya halkini davet ediyorum, bekliyorum” diye konustu.



“Kiran kirana güzel güresler olacak insallah”

Akbalik eski Güres Agasi Mehmet Öztürk ise, “Insallah 4 Haziran’da kiran kirana güres dedigimiz er meydani, duali çayirimizda güzel güresler olacak. Güreslerin hayirla bitmesini temenni ediyorum. Katilimizdan dolayi hepinize tesekkür ediyor ve 4 Haziran’da da bekliyoruz insallah” seklinde konustu.

Öte yandan, lansmana Akyazi Belediye Baskani Bilal Soykan, Akbalik Güres Agasi Ibrahim Sahin, Akbalik eski Güres Agasi Mehmet Öztürk, Akbalik Mahalle Muhtari Rüstem Bilgi ile Akbalik Güresleri’nin eski agalari, pehlivanlar ve basin mensuplari katilim gösterdi. Akbalik Er Meydani’nda düzenlenen program, toplu fotograf çekimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA