Nemrut Kalderasi Ilkbaharla Birlikte Görsel Sölen Sunuyor

Türkiye’nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, ilkbahar mevsimiyle büründügü güzelligiyle kendine hayran birakiyor.

Nemrut Kalderasi Ilkbaharla Birlikte Görsel Sölen Sunuyor
Avrupali Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) çerçevesinde ’Mükemmeliyet Ödülü’ alan 2 bin 800 rakimli Nemrut Kalderasi, seyrine doyulmaz manzaralar olusturuyor. Bitlis’in Tatvan ilçesinde yer alan Nemrut Krater Gölü, her yil yerli ve yabanci binlerce turisti agirliyor. Karla kapli yollarin açilmasiyla birlikte yeniden ziyaretçilerini agirlamaya hazirlanan göl, iki mevsimi bir arada sunuyor.

Kalderayi ziyarete gelen misafirler, dagin zirvesinde beyaz karlarin ve kalderanin içindeki masmavi göllerin olusturdugu manzaranin keyfini çikariyor. Havadan görüntülenen kaldera, muhtesem ve essiz görüntüsüyle adeta kendine hayran birakiyor. Doganin yavas yavas yesillenmeye basladigi kalderada, bahar yeni yeni yüzünü gösteriyor.

Dogal güzelliklerinin yani sira bünyesinde barindirdigi sicak ve soguk gölleri, buz magarasi, buhar bacasi, kus türleri ve biyoçesitliligi ile de dikkatleri üzerine çeken kaldera, her yil çok sayida yerli ve yabanci turisti agirliyor.
Kaynak: İHA