Zonguldak'tan 'Geççek'li Gönderme

Cumhurbaskanligi’na Recep Tayyip Erdogan’in seçilmesinin ardindan Zonguldak’ta AK Partililer Tarkan’in Geççek sarkisiyla gönderme yapti. Il Baskani Mustafa Çaglayan, "Dün orada bu sarkiyi çaldirarak tatli bir misilleme yaptik. Kimseye hakaret etmedik, kimseyi küçümsemedik" dedi.

Zonguldak'tan 'Geççek'li Gönderme
13. Cumhurbaskanligi’na Recep Tayyip Erdogan’in seçilmesinin ardindan dün aksam saatlerinde Madenci Aniti’nda kutlamalar gerçeklestirildi.

Kutlamalarda pandemi döneminde gündem olan Tarkan’in "Geççek" isimli parçasi da dinletildi. Geçmis dönemde birçok CHP’li ismin sosyal medya hesaplarinda paylastigi sarkinin siyasi propaganda olarak kullanildigini söyleyen AK Parti Zonguldak Il Baskani Mustafa Çaglayan, "Bu sarki ilk çiktiginda bir yolculuk esnasinda esime söylemistim. 2023’te Cumhurbaskanimiz seçimi kazandiginda ben Zonguldak’in meydaninda bu sarkiyi çaldiracagim bu sarkiyla eglenecegim. Onlar nasil oynamaslarsa ben oynayacagim dedim. Haddimizi asmadan, simariklik yapmadan zafer sarhoslugu olmadan bu sarkiyi dün orada çaldirdik" dedi.

Gazetecilerin kutlamaya iliskin sorularini yanitlayan AK Parti Il Baskani Çaglayan, Tarkan’in "Geççek" sarkisiyla tatli bir misilleme yaptiklarini ifade ederek söyle dedi:

"Tarkan bir sarki yapmisti. Pandeminin sonlarindaydi. Geççek diye bir sarki yapmisti. Daha sonra bir açiklama da yapmisti. Pandemiyle iliskili oldugunu söylemisti. Gidecek dediler bizim için geççek dediler bizim için. Yeter dediler bizim için ama sandiklardan çikan sonuç bize degil onlara gidecek demisler. Bize degil onlara yeter demisler. O dönemde bu sarki çiktiginda ben görevde degildim. Bir yolculuk esnasinda esime söylemistim. 2023’te Cumhurbaskanimiz seçimi kazandiginda ben Zonguldak’in meydaninda bu sarkiyi çaldiracagim bu sarkiyla eglenecegim. Onlar nasil oynamaslarsa ben oynayacagim dedim. Haddimizi asmadan, simariklik yapmadan zafer sarhoslugu olmadan bu sarkiyi dün orada çaldirdik. Bu sarkinin yapildigi dönem muhalefetin genel baskanlari, milletvekilleri bu sarkiyi siyasi propaganda araci yapmislardi. O dönemde hatirlayanlar bilecektir. Kendi kisisel sayfalarindan da bunu siyasal propaganda yaparak paylasmislardi. Bende dün orada bu sarkiyi çaldirarak tatli bir misilleme yaptim. Kimseye hakaret etmedik, kimseyi küçümsemedik. Biz kazanirsak herkes kazanacak dedik. Biz kazandik Zonguldak kazandi. Gönül cografyasi kazandi."
Kaynak: İHA