Sivas Yüzde 73'Le 'Recep Tayyip Erdogan' Dedi

Sivas, Cumhurbaskanligi ikinci turunda yüzde 73,09 oranla Recep Tayyip Erdogan’a destek vererek, Recep Tayyip Erdogan’a en çok oy veren 10 il arasinda yer aldi.

Sivas Yüzde 73'Le 'Recep Tayyip Erdogan' Dedi
Dün Cumhurbaskanligi seçimi ikinci turu gerçeklesti. Sivaslilar sabahin erken saatlerinde oy vermek için sandiga gitti. Sandiklarin büyük bir kisminin açilmasiyla Sivaslilar büyük bir sevinç yasadi. Türkiye geneli yüzde 52,16 oy alan Cumhur Ittifaki Adayi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan yeniden Cumhurbaskani seçildi. Yüzde 73,09 oranla Recep Tayyip Erdogan’a destek veren Sivas bu oranla birlikte Recep Tayyip Erdogan’a en çok oy veren 10 il arasinda 8’inci sirada yer aldi. Öte yandan ilk turda Sivaslilar Recep Tayyip Erdogan’a yüzde 69,40 oraninda Kemal Kiliçdaroglu’na ise yüzde 24,25 oraninda oy vermisti. Sivaslilar Recep Tayyip Erdogan’i seçmelerindeki en büyük nedenin güven ve yaptigi yatirimlar oldugu söylerken, Ak Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy ise Cumhurbaskani Erdogan’a duyulan sevgi ve güvenin sandiga yansidigini söyledi.



“Sonucun güzel geleceginden emindik”

Ak Parti Sivas Milletvekili Ruhiye Toy, seçimden önce sonuncun güzel geleceginden emin olduklarini söyleyerek, “Öncelikle seçimimiz Sivas’imiz için, milletimiz için, tüm dünya mazlumlari için hayirli ugurlu olsun. Elbette ki zor bir süreçti Türkiye’de ikinci tura kalan bir seçim ilk defa yasandi. Fakat biz sonucun böyle güzel geleceginden emindik. Buna inaniyorduk. Çünkü Cumhurbaskanimiza olan sevgi, güven hakikaten sahada her zaman hissettigimiz bir durumdu. Özellikle biz Cumhurbaskanimiza güvenin, milletimizdeki tezahürünü görmüs olduk. Çünkü Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan 2001 yilinda basladigi günden bugüne kadar hiçbir zaman çizgisini bozmadi. Her zaman derdi milleti oldu. Milletimiz de bunun farkindaydi. Milletin bu kadar gönlüne giren bir lider herhalde çok nadir gelir dünyaya. Milletimiz de bunun farkindaydi. Bunun cevabini da sandiklarda verdi” dedi.



“Ilk 10 il arasinda olmamiz sürpriz olmadi”

Vekil Toy, Sivas’in Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a en çok oy veren 10 il arasinda olmasinin sürpriz olmadigini söyleyerek, Onun olusturdugu sevgi ve güven sayesinde ve elbette ki 21 yilda Türkiye’ye yaptigi yatirimlar ve hizmet sayesinde kazandi. Milletimiz 80 yilda yapilmayan yatirimlari son 20 yilda gördü. Dolayisiyla milletimiz yatirimdan ve hizmetten yana oldu. Güvenden ve istikrardan yana oldu. Sayin Cumhurbaskanimiz geçtigimiz günlerde Sivas’imiza bir ziyarette bulunmustu. Sivas tarihinde olmayan bir miting yasandi. Mitingden ziyade bir sevgi seliydi adeta. Dolayisiyla bunun karsiligi zaten sandiga yansiyacakti. Cumhurbaskanimiz Sivas’i seviyor. Sivaslilar da cumhurbaskanimizi seviyor. Ilk on ilde olmamizda bizim için sürpriz olmadi” ifadelerini kullandi.

Sivaslilar ise seçimin sonucundan mutlu olduklarini söylediler.
Kaynak: İHA