Oy Kullanmaya Gidemeyen Seçmene 'Seyyar Sandik' Gitti

Edirne’de Cumhurbaskanligi 2. tur seçimleri için sandiga gidemeyen yasli, hasta, yatalak ve engelli vatandaslarin, seyyar sandikta oy kullanmalari saglandi.

Oy Kullanmaya Gidemeyen Seçmene 'Seyyar Sandik' Gitti
14 Mayis tarihinde gerçeklestirilen Cumhurbaskani seçiminde adaylardan birinin yüzde 50’nin üzerinde oy alamamasi nedeniyle tüm yurtta, yeni cumhurbaskanini belirlemek için sandiklar tekrardan kuruldu. Cumhurbaskanligi seçimleri için Edirne’de sandiga gidemeyen yasli, hasta, yatalak ve engelli vatandaslar seyyar sandik sayesinde oy kullanmanin ve vatandaslik görevini yerine getirmenin mutlulugunu yasadi.

Edirne’de Cumhurbaskanligi 2. tur seçimleri için seçmenler sabah saat 08.00 itibariyla sandiga gitmeye basladi.

Sandiga gidemeyen ve seyyar sandik talep eden yasli, hasta yatalak ve engelli vatandaslar için seyyar sandik uygulamasi yürürlüge kondu.

Il Seçim Kurulu görevlileri, Sükrüpasa Mahallesi’nde ikamet eden ve rahatsizligi nedeniyle oy kullanmaya gidemeyen 82 yasindaki Hacer Arda’nin, evine seyyar sandik götürdü.

Sandik görevlileri Hacer Arda’ya oy kullanma islemi hakkinda bilgi verdi. Oyunu kullanarak vatandaslik görevini evinde yerine getiren Arda, görevlilere tesekkür etti.

"Seyyar sandik uygulamasindan memnunuz"

Seyyar sandik uygulamasinin çok güzel oldugunu söyleyen Hacer Arda’nin oglu Sabahattin Arda, sandiklarin eve kadar getirilmesi ve annesinin de vatandaslik görevini yerine getirmesinden dolayi mutlu olduklarini söyledi.

Kaynak: İHA