Hatay'da Seçim Konteynerleri Cumhurbaskanligi 2. Turu Için Hazir

6 Subat Kahramanmaras merkezli depremlerin en büyük yikimi yaptigi Hatay’da Cumhurbaskani seçimi 2. tur oylamasi çerçevesinde oylarin kullanilacagi okul ve konteynerlerde hazirliklar tamamlandi.

Hatay'da Seçim Konteynerleri Cumhurbaskanligi 2. Turu Için Hazir
Depremin büyük yikim yaptigi Hatay’da seçimlere sayili saatler kala, vatandaslarin oy kullanacaklari yerlerde hazirliklar da sona erdi. Depremde agir hasar almayan mahallerdeki okullarin siniflarinda sandiklar ve kabinler kuruldu. Okullarin agir hasar aldigi yerlerde ise bahçeye konteynerler yerlestirildi. Depremin en agir yikimi yaptigi Antakya ve Defne ilçelerinde 167 konteynerde oy kullanilacak. Konteynerler de normal bir salon gibi hazirlandi ve içinde iki kabin bir de sandik yer aldi. Konteynerlerin 112’si Antakya, 55’i de Defne ilçesinde yer aliyor. Konteynerler, hasar gören okullarin bahçesi ve muhtarliklarin yanina yerlestirildi. Hatay’da bir önceki seçimde 1 milyon 62 bin 886 seçmenden 883 bin 992’si 3 bin 154 sandikta oylarini kullanmisti. Kent genelinde 11 adet de seyyar sandik olusturuldugu bildirildi.

14 Mayis’ta kurulan konteynerlerin yerlerinde durdugu ve sabahin erken saatlerinde görevlilerin gelmesiyle son hazirliklarin ardindan saat 08.00’da oy verme isleminin baslayacagi ögrenildi. Okullarin bahçesindeki konteynerler dron ile de görüntülendi.

"Hazirliklar tamam"

Barbaros Mahalle Muhtari Mahmut Bayrakçi, oylarin kullanildigi 23 Temmuz Ilkokulunun yikildigini belirterek, o nedenle bulunduklari okulun bahçesine konteyner konuldugunu belirtti.

Ilk turda güzel bir seçim geçirdiklerini ifade eden Bayrakçi, “Hazirliklar tamamlandi, hiçbir eksigimiz yok. 120 seçmenimizin hepsi oyunu kullanacaktir. Konteyner siniftan farkli. Okul gibi degil. Keske bu depremi yasamamis olsaydik. Hazirliklar tamam, sabahin erken saatinde burada olacagiz. Ülkemiz için hayirlisi olan neyse o olsun” dedi.

Kaynak: İHA