Sivas'ta Matematik Olimpiyatlari Düzenlendi

Milli Egitim Bakanliginca baslatilan Matematik Seferberligi ve Sivas Valiligi himayesinde Milli Egitim Müdürlügünce hayata geçirilen HEDEF Projesi kapsaminda Sivas’ta matematik olimpiyatlari düzenlendi.

Sivas'ta Matematik Olimpiyatlari Düzenlendi
Yavuz Selim Ortaokulunun ev sahipliginde okul salonunda gerçeklestirilen matematik olimpiyatlari ödül törenine Il Milli Egitim Müdürü Ergüven Aslan, okul müdürleri, ögretmen, ögrenci ve veliler katildi.

Olimpiyatlara katilim saglayan okullara katilim belgesi takdim edilirken, ilk üçe giren takimlara ise para ödülü verildi.

Aslan, Milli Egitim Bakanliginca baslatilan Matematik Seferberligi kapsaminda ögrencilere matematigi sevdirmek, matematigin hayatin her alaninda var oldugunu anlatmak ve matematik dersindeki basari seviyesini artirmak için çesitli etkinlikler düzenlendigini dile getirdi. Matematik olimpiyatlarinin da bu anlamda önemli bir etkinlik oldugunu vurgulayan Aslan, olimpiyatlarin düzenlenmesinde emegi olan ögretmen ve okul idarecileri ile katilim saglayan ve derece elde eden tüm ögrencilere tebrik ve tesekkürlerini iletti.

Olimpiyatlarda Huzur Imam Hatip Ortaokulu birinci olurken, Yavuz Selim Ortaokulu ikinci, Yunus Emre Ortaokulu ise üçüncü oldu.
Kaynak: İHA