Prof. Dr. Ibrahim Kavaz Aksehirli Gençlerle Bulustu

Sair, yazar ve fikir adami Üstad Necip Fazil Kisakürek vefatinin 40. yildönümünde anma etkinlikleri çerçevesinde Konya’nin Aksehir ilçesine gelen Prof. Dr. Ibrahim Kavaz, gençlerle bulustu.

Prof. Dr. Ibrahim Kavaz Aksehirli Gençlerle Bulustu
Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi Yeni Türk Edebiyati Anabilim Dali Ögretim Üyesi olan Prof. Dr. Ibrahim Kavaz, Aksehir’de Necip Fazil Kisakürek’in vefatinin 40. yildönümünde , Aksehir Belediyesi’ne ait Dönemeç Kitap Kafe’de gençlerle bir araya geldi. Prof. Dr. Kavaz gençlere hitaben yaptigi konusmada, “Düsüncesini ifade edebilmek, yeni ve farkli fikirlere sahip olmak, her türlü fikre ulasmak, kendi dünya görüsüne ve düsüncesine uymayan fikirlere cevap verebilmek amaciyla Necip Fazil’i okumamiz gerekir. Necip Fazil; fikir çilesine talip olan ve dünyaya bir nizam ve dava fikriyle gelmis olan bir sairdir. Bu noktada dünyaya gelmis ve gününün sartlari içinde genis imkanlara sahip olan bir muhitte yetismis olmasina ragmen, o sanata hayatinin ilk yillarinda edebiyat çevresinde çok üst derecede kabul görmüs, hatta dönemin önde gelen sairleri arasina girmeye hak kazanmis birisidir. Bütün bunlara ragmen dünyevi hiçbir söhret ve imkanla yetinmemis, siirleri basta olmak üzere her yazdigi makale, hikaye, tiyatro gibi eserlerinde söz eden sair milletin ve toplumun kaybettiklerini kazanmak adina Anadolu yollarina düsmüs, muhatabini bulmak için eza ve cefayi, mahrumiyet ve mahkumiyeti göze almis bir insandir” dedi.

Konusmasinda Necip Fazil’in siirlerinden ve fikirlerinden örnekler sunan Kavaz’a etkinlik sonunda Aksehir Belediyesi Baskan Yardimcisi Ibrahim Öncel tarafindan Nasreddin Hoca’nin tersine çalisan saati armagan edildi.
Kaynak: İHA