ETÜ 50 Alanda Yetkin Olma Basarisi Gösterdi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) tarafindan olusturulan “Üniversitelerin Alan Bazli Yetkinlik Analizi” çalismasi yeni dönem verileri ile güncellenerek yayinlandi.

ETÜ 50 Alanda Yetkin Olma Basarisi Gösterdi
Üniversitelerin arastirma alanlari bazinda performanslarinin birbirlerine karsilastirmali olarak degerlendirilebilmesini saglamak amaciyla 2016 yilindan beri yayinlanan Üniversitelerin “Alan Bazli Yetkinlik Analizi” Raporu ile üniversitelerin kendi bünyesinde yürüttügü tüm arastirma alanlarinda yetkinlik düzeylerinin analiz edilmesi saglaniyor.

Erzurum Teknik Üniversitesi’nin (ETÜ) de aralarinda bulundugu 2018 yili ve öncesinde kurulan tüm üniversitelerin degerlendirmeye alindigi yetkinlik analizi çalismasi kapsaminda yayin ve atiflarla iliskili veriler için 2019-2021 yillari baz alinirken projelere iliskin verilerde ise 2019-2022 dönemi baz alindi.

Rapor sonuçlarina iliskin degerlendirmede bulunan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, üniversitenin önceki yillara göre yükselen bir grafige sahip oldugunu belirterek: “131 alt arastirma alaninin degerlendirmeye tabi tutuldugu çalismada üniversitemiz 50 alt arastirma alaninda yetkinlik saglama basarisi gösterdi. Ayrica yetkin oldugumuz alanlarin 18’inde hem hacim hem de kalite göstergelerinde en iyi derece olan 1. bölgede yer almamiz bizler için önemli bir gösterge oldu. Nitekim bir önceki rapor dönemine (2021) göre üniversitemizin yetkinlik alani sayisi 29’dan, 50’ye, 1. Bölgedeki yetkinlik alan sayimiz ise 6’dan 18’e yükseldi. Bu sonuçlar ile birlikte üniversitemizin basari yüzdesi %22’den %38’e çikti. Inaniyorum ki önümüzdeki süreçte tüm personelimizin gayretleriyle bu degerleri daha da yukarilara çikartacagiz ve hedeflerimize bir adim daha yaklasacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA