Defne Devlet Hastanesi'nde Günlük Poliklinik Sayisi 1000'E Ulasti

2 ay gibi kisa bir sürede tamamlanarak hizmete giren Hatay Defne Devlet Hastanesi Bashekimi Imadettin Alpay Özkaya, günlük poliklinik sayilinin 1000’i buldugunu belirterek, randevulu randevusuz hiçbir vatandasi geri çevirmediklerini kaydetti.

Defne Devlet Hastanesi'nde Günlük Poliklinik Sayisi 1000'E Ulasti
24 Mart’ta temeli atilan ve 2 ay gibi kisa sürede tamamlanip Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ziyaretiyle hizmete açilan Defne Devlet Hastanesi’nde yogunluk devam ediyor. 4 gündür hizmette olan hastanede ortopedi, çocuk, kadin dogum, acil gibi bölümlerde ihtiyaç dogrultusunda poliklinik sayisi arttirildi. Randevulu veya randevusuz hastaneye gelen vatandaslarin hiçbiri hizmet almadan geri çevrilmiyor.

"1000’i asti"

Defne Devlet Hastanesi Bashekimi Imadettin Alpay Özkaya, depremden sonra bir ihtiyacin Defne Devlet Hastanesi’nin kisa sürede açilmasiyla giderildigini söyledi.



Defne için beklenen istenen bir hizmetin hayata geçtigini ifade eden Özkaya, “Çok sükür hizmete basladik. Suan 22 poliklinigimiz aktif olarak çalisiyor. Hasta sayimiz her geçen gün artiyor. Binin üzerinde günlük poliklinik sayimiz var. Hasta sayisi arttikça, özellikle hangi branslarda bir yigilma varsa o poliklinik sayisini arttiriyoruz. Ortopedi, kadin dogum, dahiliye, çocuk, radyoloji bölümlerine talep var. Bunlarin sayisini 3’e kadar çikardik. Suanda hastanemiz tam tesekkülü. Tomografi, MR, dijital röntgen, laboratuvar sistemlerimiz var. Görüntüleme sistemleriyle ilgili randevularimiz vermeye basladik. Talep oldukça, vatandaslarimiz neye ihtiyaci varsa o alani genisletecegiz” diye konustu.

"Acil servis 24 saat hizmette"

Ameliyathanelerin kisa süre içinde hizmete gireceginin altini çizen Özkaya, “Yatakli servislerimiz faaliyette. Vatandaslarimin tüm hizmetleri alabilmesi için elimizden geleni yapiyoruz. Tam tesekküllü hastane alt yapimiz var. Acil servisimiz zaten 24 saat devrede. Yatakli servislerimizde 10 geçen hastamiz var. Halkimizin ilgisi çok yogun ama sebepleri var. Antakya içinde teskilatli bir hastane olarak bir burasi var. Sadece Defne’den degil bir çok ilçemizden hastamiz geliyor” dedi.

Özkaya, aksam polikliniklerinin de hizmete girdigini, belirli branslarda hizmet verdiklerini kaydetti.

"Hiçbir hasta geri çevrilmiyor"

Bilgilendirme ekranlarinin yani sira ek oturma bölümlerinin yerlestirildigine deginen Özkaya, “Günlük bini asan hasta sayisinda bizimde hiç hesap etmedigimiz, sandalye sayilari, sedye sayilari, bu kadar hasta gelecegini bilmiyorduk. Hastalar geldikçe ayni gün içinde takviye yaptik. Kimse ayakta kalsin istemiyoruz. Bize gelen hastanin tedavisi bizde mümkünse sonuç alabilecekse kesinlikle baska bir yere sevkini yapmiyoruz. Randevusu olsun olmasin. Randevusuz gelebilir. Suan için çok fazla bir hastane seçenegimiz yok. Bizden hizmet almak için buraya kadar gelmisse biz onun cevabini vermek durumundayiz. Doktorlarimiz hiçbir hastayi geri çevirmiyor” diye konustu.

Oglunu hastaneye getiren Lokman Subasi, "Hastaneye ilk gez geldim. Güzel bir hastane olmus. Ummadigimiz bir zamanda hastane açildi. Allah razi olsun ilaç gibi geldi. Bizim ilçedeki hastanede eksik bölüm çok, burada her sey var" dedi.

Kaynak: İHA