Sivas'ta Depremzede Aricilara Seker Destegi

6 Subat’ta Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerdeki lojistik imkânlarin kisitli olmasi, arilarin ihtiyaç duydugu besini temin edilebilmesi amaciyla Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan baslatilan ‘besleme sekeri’ dagitimi programi kapsaminda Sivas’in Gürün ilçesinde 128 depremzede ariciya kovan sayisina göre kristal toz seker dagitimi yapildi.

Sivas'ta Depremzede Aricilara Seker Destegi
Seker dagitim törenine Gürün Kaymakami Halil Yazici, Tarim ve Orman Il Müdürü Seyit Yildiz ve aricilar katildi.

Tarim ve Orman Il Müdürü Seyit Yildiz yaptigi açiklamada; "6 Subat’ta yasanan depremden aricilarimiz da olumsuz etkilendi. Agir geçen kis sartlari ve depremi atlatan arilarin gelisim evresindeyken beslenmesi açisindan seker destegi önem arz ediyor. Bakanligimiz, deprem bölgeleri için bu çerçevede yüzde 100’ü hibe seklinde seker dagitimi programi baslatti. Gürün ilçemizde depremden etkilenen 128 aricimiz bu programa dâhil edildi. Proje kapsaminda 40 ton kristal toz sekeri aricilarimiza teslim ettik. Basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere Bakanimiz Prof. Dr. Vahit Kirisçi’ye üreticilerimiz adina çok tesekkür ediyor, aricilarimiza bol ve bereketli bir sezon diliyorum” dedi.

Gürün Kaymakami Halil Yazici ise “Depremden etkilenen aricilarin acil ihtiyaçlarinin karsilanmasi ve sektörün olumsuz etkilenmemesi için Tarim ve Orman Bakanligimizin yaptigi bu destek oldukça önemli. Yüzde 100’ü hibe olarak verilen 40 ton besleme seker destegi üreticilerimize nefes aldiracaktir. Yapilan destegin aricilarimiza hayirli ve bereketli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA