Türkiye'nin Yerli Balistik Füzesi Tayfun'un Rize-Artvin Havalimani'ndan 2. Kez Test Atisi Gerçeklestirildi

Türkiye’nin yerli balistik füzesi Tayfun’un Rize-Artvin Havalimani’ndan 2. kez test atisi gerçeklestirildi.

Türkiye'nin Yerli Balistik Füzesi Tayfun'un Rize-Artvin Havalimani'ndan 2. Kez Test Atisi Gerçeklestirildi
Roketsan ve Savunma Sanayii Baskanligi, Roketsan tarafindan gelistirilen Tayfun için 18 Ekim 2022 tarihinde Rize-Artvin Havalimani’nda ilk kez test atisi yapilmisti. Geçen 7 ayin ardindan 12 Mayis günü yine bir test atisi görüntüleri resmi olarak Roketsan tarafindan paylasilan Tayfun’un bugün Rize-Artvin Havalimani’ndan yeniden test atisi gerçeklestirildi.

Saat 06.44’te yeniden test atisi yapilan Tayfun’un test atisi esnasinda Rize-Artvin Havalimani’nin içerisinde ve etrafinda yogun güvenlik önlemi alinirken, Tayfun Füzesi’nin test atisinin Rize ayagi basari ile tamamlandi. Füzenin kaç kilometre mesafeye gönderildigi ile ilgili bilg verilmedi.

Genellikle 300 kilometreye kadar olan balistik füzeler ‘Taktik Balistik Füze (TBM)’; 300-1000 kilometre arasinda menzile sahip balistik füzeler ise ‘Kisa Menzilli Balistik Füze (SRBM)’ olarak tanimlaniyor. Tayfun Füzesi’nin kisa süre içerisinde envantere alinmasi bekleniyor. Tayfun ile Türk Silahli Kuvvetleri, önemli bir caydiricilik kapasitesine ulasmis olacak.
Kaynak: İHA