Selimiye'nin Gölgesinde Saray Lezzetleri Ikrami

Edirne’de Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in öncülügünde, Kültür ve Turizm Bakanliginin koordinesiyle 21-27 Mayis tarihlerinde kutlanan ’Türk Mutfagi Haftasi’ etkinlikleri çerçevesinde hazirlanan Osmanli saray mutfagi lezzetlerinden ve kentin cografi isaretli ürünlerinden badem ezmesi vatandaslara ikram edildi.

Selimiye'nin Gölgesinde Saray Lezzetleri Ikrami


Bu yil ikincisi düzenlenen ve 21-27 Mayis tarihlerinde kutlanan ’Türk Mutfagi Haftasi’ Edirne’de renkli görüntülerle kutlaniyor. Cografi isaretli ürünler arasinda yer alan ve saray lezzetlerinden olan badem ezmesi, Mimar Sinan’in ustalik eseri Selimiye’nin gölgesinde vatandaslara ikram edildi. Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ekipleri ve kentin eski tatli ustalari Osmanli Saray lezzetlerini vatandaslara ikram edildi. Etkinlikte, cografi isaretli ürünler arasinda yer alan ve Osmanli saray lezzetlerinden badem ezmesi hem tanitildi, hem de misafirlere tattirildi. Selimiye Meydani Mimar Sinan Heykeli önünde gerçeklestirilen etkinlige, yerli yabanci turistler de ilgi gösterdi.

"Osmanli saray mutfagindan tatlilarin ayri bir yeri ve önemi var"

Cumhurbaskanligi himayelerinde bu yil ikincisi kutlanan Türk Mutfagi Haftasi’nin çesitli etkinliklerle devam ettigini söyleyen Edirne Il Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, "Osmanli saray mutfagindan tatlilarin ayri bir yeri ve önemi var. Cografi isaretli ürünlerden badem ezmesini bas ustamiz ve ahimiz Metin Keçeci ile birlikte gelen misafirlere ikram ediyoruz. Türk Mutfagi Haftasi’nda sehrimizdeki bütün paydaslarimizla birlikte etkinligimizi yapiyoruz. Türk Mutfagi Haftasi’na katkilarindan dolayi da kendisine tesekkür ediyoruz. Balkan Rumeli ve Anadolu cografyasi binlerce yillik zengin uygarligimizla bugünlere kadar gelen Türk mutfagini hem yerli hem de yabanci misafirlerimize anlatmaya ve tattirmaya devam ediyoruz. Mimar Sinan’in gölgesinde bu sekilde bir etkinligi gerçeklestirmenin mutlulugunu yasiyoruz" dedi.

Etkinlige katilarak saray lezzetlerinin tadina bakan vatandaslar da badem ezmesini çok begendiklerini söyledi.

Türk Mutfagi Haftasi, hafta boyu tadim, yemek sunumu, söylesi ve yarisma gibi farkli etkinliklerle 27 Mayis tarihine kadar devam edecek.
Kaynak: İHA