Karavaniyla Hem Turistleri Gezdiriyor

2002 model minibüsünü karavana dönüstüren bir kisi, Kars’a gelen yerli ve yabanci turistlere hem sehrin turizmini anlatiyor, hem de karavanin da ‘yemek servisi’ hizmeti veriyor.

Karavaniyla Hem Turistleri Gezdiriyor
Minibüsünü karavana dönüstüren isletmeci Ersoy Özmen (38), 7 kisilik ekiple Kars’a gelen yerli ve yabanci turistlere ‘catering’ hizmeti sunuyor. 1’i kadin 7 kisilik ekip, turistlere karavaniyla sehrin dogal güzelliklerini yakindan tanitma firsati sagliyor.

Kars’ta bir restoran isleten Ersoy Özmen, kentte çekimi yapilan film ve dizilerde kullanilmak üzere geçtigimiz yil 1minibüs satin aldi. Sanayide arkadaslarinin araciligiyla minibüsü karavana çeviren Özmen, daha sonra bu karavani yerli ve yabanci turistlerin hizmetine sundu. Kentin tarihi ve turistik yerlerine 7 kisilik ekiple giden Özmen, burada yerli ve yabanci turistlere catering hizmeti veriyor.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Kars’a 42 kilometre uzaklikta bulunan Ani Ören Yeri’nin gizemli yüzü olarak bilinen Bostanlar Deresi’ne gelen karavan ekibi, Almanya’dan Kars’a gelen yabanci turistlere hizmet verdi. Askeri bölgede bulunan Horomos Manastirini özel ziyaretle gezen Almanyali ekip daha sonra Bostanlar Deresi’nde yemeklerini yediler. 2 gün kentte kalacak ekip, Ani Ören Yeri basta olmak üzere Kars’in tarihi ve turistik yerlerini tek tek gezecek.

Bir dizi çekimi için baslayan karavan serüveninin bugün yerli ve yabanci turistlere hizmet verdigini söyleyen Ersoy Özmen, “Turizmin etkinlesmesi ve kalici olmasi için neler yapabiliriz diye karavan turizmi isine girdik. Hem Ani bölgesinde hem Digor, Kagizman ve Çildir Gölü gibi yerlerde misafirlerimizin hem yemek hem de ulasim hizmeti ile birlikte dogayi göstermek anlaminda doga turizmini canlandirmaya çalisiyoruz. Dogu Ekspresiyle yakalanan kis turizmi var ama biz bunu 12 aya bölmek istiyoruz. Sadece kisin degil de Karsimizda yazin da yayla turizmi, karavan turizmi ve dag turizmi de mevcut oldugu için böyle bir karavana basvurduk, yola çiktik. Umarim hem bölgemize hem sehrimize katki saglar” dedi.

Karavana dönüstürülen minibüste, klima, buzdolabi, yatak, lavabo ve dus hizmeti de veriliyor. Karavanla turistlere gezmek istekleri bölgelere ulasim hizmeti de saglaniyor.
Kaynak: İHA